TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Oğuz’dan ‘İnce’ ve ‘2. tur’ açıklaması

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Oğuz, Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimi ve Muharrem İnce’ye yöneltilen ‘video’ iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 09:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Oğuz’dan ‘İnce’ ve ‘2. tur’ açıklaması

TENZİLE AŞÇI
Türkiye’nin ana gündem maddesi 28 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri olurken siyasi arenada, seçim öncesinde de yüksek seyreden tansiyon her geçen gün daha da yükseliyor.
Seçim öncesinde Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, hakkında çıkan ‘video’ iddialarının ardından yarıştan çekilme kararı almıştı. Seçimin 2.tura kalması nedeniyle gözler ATA İttifakı adayı olan ve 2.tura kalamayan Sinan Oğan ve İnce’nin başkanlık yarışında kimi destekleyeceğine çevrilirken Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, gündeme ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.
Seçimin ikinci tura kalması, yaşanan süreç ve 2.turda herhangi bir adaya destek verip vermeyecekleri konusunda açıklamalarda bulunan Oğuz ayrıca İnce hakkında ortaya atılan ve İnce’nin adaylıktan çekilmesine neden olan iddialar konusunda yargıyı işaret etti.

KİM KAZANIRSA KAZANSIN…
Seçimin 2. tura kalmasında demokrasi vurgusu yapan Oğuz, “Türkiye’de seçmen sandığa gitti ve iradesini sandığa yansıttı. Ben sandıktan çıkan sonuçların her zamanki gibi güvenilir olduğunu düşünüyorum, güvenilir olduğuna inanmak istiyorum. Her şeyden önce seçimlerde kaza bela olmadığı için Türkiye’de demokrasi çalışmıştır. Bunun için Cumhurbaşkanlığı seçimi içinde bulunduğumuz Başkanlık Sistemi’nden ötürü 2. tura kalmıştır. Kazanan arkadaşlara başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın çıkacak sonuç Türkiye Cumhuriyeti için hayırlı olsun. Günün sonunda bu topraklar bizim topraklarımız. Bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşamak zorundayız. Bu birlik ve beraberliği devam ettirmemiz açısından çıkan sonucun hepimiz açısından hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SEÇMEN İRADESİNE YÖN VERMEK İSTEMEM
Seçim sonuçlarına ilişkin tahminini söylemeyen Oğuz, “Ben seçmenin iradesine yön vermek istemem, pranga da vurmak istemem. İçinde bulunduğumuz sistemin adı demokrasi. Herkes hür iradesiyle gidip bu seçimlerde oyunu verecektir. Doğrusu da budur” diye konuştu.

YAŞADIĞIMIZ BASKI VE İFTİRALAR…
Seçim çalışmaları sürecinde İnce hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin gelişme olup olmaması konusunda da değinen Oğuz, soruşturmaları işaret ederek “Bu konular aydınlatıldıktan sonra gerekli açıklamaları yapacağız. Şu anda somut bir veri olmadığı için elimizde… Maalesef yaşadığımız baskılar, karalamalar, iftira kampanyaları ve buna alet olan bazı çevreler… Tabi bunların hangi odaklar tarafından çıkarılıp yapıldığı konusu aydınlatılacaktır. Ortaya çıkacaktır. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletine güveniyoruz. Türkiye’de bir devlet vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bu devlet hala varlığını sürdürüyor. En azından inanmak istiyoruz. Birtakım soruşturmalar başlatıldığını duyduk. Soruşturmaların sonunda somut sonuçlar olduğunda fikrimizi beyan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR DEZENFORMASYON VAR
Seçim sonrasında günlerce gündemden düşmeyen ‘ıslak imzalı tutanak ve sisteme girilen veri uyuşmazlığı’ konusunda da değerlendirmelerde bulunan Oğuz, dezenformasyon uyarısında bulunarak şunları söyledi; “Ben bilmediğim bir konu hakkında spekülasyonlar ve duyduklarıma çok inanmak istemiyorum. Çünkü bana ve partimin genel başkanına yapılan birçok karalama ve iftiradan sonra Türkiye’de çok büyük bir dezenformasyon olduğunu, basının da buna alet edildiğini düşünüyorum. Türkiye’de ciddi anlamda bir devrimin yapılması gerekiyor. Bilginin çok önemlidir ama bunun doğru olduğunu araştırıp yazmak önemlidir.”

MUHARREM İNCE YÜZDE 100 HAKLI ÇIKTI
Seçim öncesi süreçte İnce’nin yaptığı uyarı ve öngörülerinde haklı çıktığının altını çizen “Sayın Muharrem İnce yüzde 100 haklı çıktı. Önümüzdeki süreçler ne kadar haklı olduğumuzu, Türkiye’nin yapısına ne kadar hâkim olduğumuzu ve bu işlere ne kadar hazır olduğumuzu tüm Türkiye kamuoyu görecek. Tüm seçmenlerimiz bu konuyla ilgili bizim yaşadıklarımızın da ne anlamına geldiğini anlayacaktır” dedi.
2. turda herhangi bir adayı destekleyip desteklemeyecekleri konusunda seçmenin hür iradesini işaret eden Oğuz, “Biz Memleket Partisi olarak adayımızı çıkardık. Bizim adayımız Muharrem İnce’ydi. Ancak yaşanılan olaylar sonucunda geldiğimiz nokta açıktır. Bu konuda fikir beyan etmek istemiyorum. Memleket Partisi’ne gönül vermiş ya da Muharrem İnce'nin doğru Cumhurbaşkanı adayı olduğunu düşünen ve oy vermeyi düşünen seçmenlerimizin kendi hür iradeleriyle kendilerinin karar vermesinin doğru olacağı düşüncesindeyiz. Bize oy verecek olan hiç kimse bizim müridimiz değildir. O yüzden biz bunlarla ilgili herhangi bir yönlendirme yapamayız. Seçmenlerimiz kendi yaptıkları değerlendirmelerle doğru kararı vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.