TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Uraloğlu: Filyos Limanı'nı deniz ticareti için kullanılacak hale getireceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Filyos Limanı'ndaki çalışmalarla ilgili olarak, "Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Filyos Limanı'nı deniz ticareti ve nakliyeye uygun hale getireceğiz. Özellikle Karabük'ün yükünü taşıyacak ve yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 20:25
Kaynak: AA
Bakan Uraloğlu: Filyos Limanı'nı deniz ticareti için kullanılacak hale getireceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filyos Limanı'ndaki projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Filyos Limanı'nı deniz ticareti ve nakliyeye elverişli hale getirerek özellikle Karabük'ün yüklerini taşıyacak ve yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Ayrıca demir yolu hattı ile ilgili ihale sürecini başlattık ve onu da liman içerisine kadar uzatmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu. Uraloğlu, Karabük programı kapsamında Kemal Güneş Caddesi'nde esnafla görüşerek, ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, İl Başkanı Ferhat Salt ve Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, KARDEMİR'in artık sadece Türkiye'ye değil dünyaya ürün sattığını vurgulayarak, fabrikanın ray, tekerlek ve ileriye yönelik boji üretimi gibi çalışmalarının yanı sıra yan sanayiye de katkı sağladığını belirtti. Filyos Limanı'nın hizmete açıldığını hatırlatan Uraloğlu, "Allah orada gaz bulmayı nasip etti. Liman da sanki ona hazırlık olarak yapılmış bir liman. Orada lojistik görevi gördü, görmeye de devam ediyor. Bu civardaki illerde esas beklenti buranın ticarete ve deniz taşımacılığına da açılması noktasında." şeklinde konuştu.

Uraloğlu, kentte hem kara hem de demiryoluyla ilgili taleplere ilişkin çalışmaların devam ettiğini, bazılarının proje aşamasında olduğunu belirterek, bu planların belirli bir süreç içinde uygulanacağını ve herhangi bir şüphenin olmaması gerektiğini ifade etti.

Karabük'ü daha yaşanabilir bir hale getirme çabaları kapsamında daha önce inşa edilen gar alanının değerlendirilmesi ve kente kazandırılması için yapılan değerlendirmelerde kentteki tüm yöneticilerle mutabık kaldıklarını aktaran Uraloğlu, bu bölgenin altında otopark, üstünde yaşam alanı, park, gereken donatılar ve daha fazla yeşil alanın vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, belediye seçimlerinin tüm taraflar için önemli olduğunu vurgulayarak, "Mutlaka demokratik süreç içinde yarış olmalıdır. Bu, Türkiye'mize ve Karabük'e yakışandır. İnşallah Özkan (Çetinkaya) kardeşimizle, sizlerin destekleriyle, yoğun çalışmasıyla, diğer ilçe ve belde belediyeleriyle gayret edeceğiz. Görevimiz belli. Biz sefere çıkacağız, zafer Allah'ın takdiridir. İnşallah yolumuza devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarımdan bu süreçte emeklerini esirgememelerini rica ediyorum. Yolumuz açık olsun." dedi.

Uraloğlu, kentteki yatırımlarla ilgili soruları cevapladı. Bir gazetecinin, "Kentin girişiyle ilgili proje var mı?" sorusu üzerine, ildeki köprülü, alt ve üst geçişli kavşakların nereye yapılacağına dair doğru karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bazı projelerin şehircilik ve ulaşım açısından beklenenin dışında olumsuzluklara neden olduğunu belirten Uraloğlu, "Benzer bir çalışma vardı burada. Karayolları olarak geldik, uzun çalışmaların sonucunda şehrin tüm dinamikleriyle temasa geçerek proje geliştirdik, simülasyonlarını yaptık ve doğru olduğuna inandık. Hafta sonu, karayollarından arkadaşlarımı buraya gönderdim. Dronlarla bölgedeki tüm trafik akışını izlediler ve sürücü davranışlarını incelediler. Burada ufak tefek düzenlemeler yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bilecik-Bursa-Karaman-Mersin arasındaki hızlı tren çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soruya Uraloğlu, "2025'in sonunda bir kısmının, 2026'da ise inşallah tamamının tamamlanmasını bekliyoruz." cevabını verdi.

Kent merkezinde planlanan gar projesinin ne zaman hayata geçirileceği sorusuna ise Uraloğlu, kararın alındığını ve garın taşınacağı yerin ön projesinin yapıldığını ve imzalandığını, TCDD'nin detay projesini geliştirdiğini belirtti. "Belediyemiz de nihai projesini yapacak. Öncelikle yatırım programına alarak, bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz; ancak mümkün olmazsa, 2025'in yatırım programına alarak garı taşıyacağız." şeklinde açıklama yaptı.

Uraloğlu, Karabük-Yenice kara yolunda trafik kazalarının sıklığına dair yapılan çalışmalar hakkında, bölgenin coğrafi yapısının zorluğuna dikkat çekerek, ancak bölgede tırmanma şeritli yol inşa edilmesi konusunda hemen çalışmaya başlayacaklarını belirtti.

Ardından Safranbolu ilçesinde bulunan AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir'in seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, bu merkezlerin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, planlamaların ve vatandaşa sunulan hizmetlerin bu merkezler aracılığıyla aktarıldığını ifade etti.

Uraloğlu, daha iyi hizmet için hem il hem de bütün ilçe belediyelerine talip olduklarını söyledi. "Ekip ruhuyla hizmet edeceğiz. Karabük'te Özkan kardeşimizle birlikte yolumuza devam etmek istiyoruz. Ali Büyüközdemir kardeşimizle de Safranbolu'ya hizmet etmek istiyoruz. Seçime az bir zaman kaldı. Birlikte gayret göstereceğiz. Hazırız ve kararlıyız. Allah'ın izniyle hayırlı sonuçlar elde edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.