TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Uraloğlu Fav Limanı projesini anlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa'da muhtarlarla bir araya gelerek Süveyş Kanalı'na alternatif olacak Fav Limanı projesini paylaştı. Toplantıda, Şanlıurfa'dan geçirilmesi planlanan Fav Limanı ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak olan projenin detaylarını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 21:54
Kaynak: İHA
Bakan Uraloğlu Fav Limanı projesini anlattı

Bakan Uraloğlu, konuşmasına Şanlıurfa'dan Mersin'e hızlı tren hattı talebiyle başladı. "Urfa'nın hızlı treni Mersin'den yola çıktı. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattında başladık ve şimdi devam ediyoruz" diyen Uraloğlu, "Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya kadar olan bölümün projesini tamamladık. Şimdi buranın projesini alarak, ilgili bakanlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla birlikte Cumhurbaşkanımıza sunacağız. İnşallah yatırım programına alarak buranın ihalesini gerçekleştireceğiz. Hızlı trenimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"Kalkınma Yolu İş Olacak, Aş Olacak"

Fav Limanı projesi kapsamında Avrupa ile arasına koyacakları kalkınma yolunu detaylı bir şekilde açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Kalkınma Yolu'nu duydunuz mu hiç? Aramızda duyan var mı?" diye sordu. "Bir arkadaşımız arkadan el kaldırdı. Demek ki tam ulaşamıyoruz" diyen Uraloğlu, şunları söyledi: "Bugün Süveyş Kanalı'ndan bazı gemiler geçmiyor. Orada saldırılar var, biliyorsunuz değil mi? Gemiler Afrika'nın ucundan dolanıyor. Çin'den çıkan bir gemi, Avrupa'ya 45 günde gidiyor. Süveyş Kanalı'ndan gittiği zaman 35 günde gidiyor. Biz şimdi şöyle bir şey yapacağız. Bunun Şanlıurfa ile ilgisini size söyleyeceğim. Basra Körfezi'ndeki Fav Limanı'ndan geçen hafta arkadaşlarımız oradaydı. Ulaştırma bürokratları, Fav Limanı'nı ziyaret ettiler. 2025 yılında, yani seneye ilk kazı bitiyor. Peki, bu Fav Limanı neyi hedefliyor? Irak üzerinden bin 200 kilometre demiryolu, aynı zamanda hızlı tren olacak. Oradaki otoyol, enerji nakil hatları ve iletişim hatları ile beraber bin 200 kilometrelik bir altyapı oluşturulacak. Bu yol nereye hizmet edecek? Habur Sınır Kapısı'nın biraz Şanlıurfa tarafında, biraz batısındaki Ovaköy'den Türkiye'ye getireceğiz. Hızlı treni sadece Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya getirmeyeceğiz, aynı şekilde Ovaköy'den buraya kadar getireceğiz. Bu proje ile ülkemizin en güneyinden, en doğusuna, en batısına ve en kuzeyine kadar uzanan bir hat oluşturacağız. Bu projenin iş, aş, ticaret ve taşımacılık anlamında ülkemize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Gerçekten bu proje ülkemizin ufkunu açacak" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.