TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan Dağ’ın ‘dayatma’ çıkışına ‘gözaltılı’ yanıt

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün il başkanlığında gerçekleştirilen Seçim’ toplantısının ardından Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın “ İzmir dayatmaya gelmez” sözlerine ‘Hamza beni acil ara’ ifadelerini yer aldığı duvar yazıları nedeniyle yapılan gözaltılar üzerinden yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 18:00
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Aslanoğlu’ndan Dağ’ın ‘dayatma’ çıkışına ‘gözaltılı’ yanıt

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimine 10 gün kala adayların seçim çalışmalarında vites artırılırken CHP İzmir örgütü, üst yönetimle bir araya geldi.

CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra;  Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, CHP Ordu Milletvekili ve geçmiş dönem yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ile Yüksel Taşkın, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları saat 14.00’te başlayan toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya ayrıca aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarından Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de katılırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in toplantıya katılmaması dikkat çekti.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından İl başkanı Aslanoğlu, toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

ANA GÜNDEMİMİZ SEÇİM

Toplantını ana gündeme maddesinin seçim ve seçim güvenliği olduğunu belirten Aslanoğlu, “Toplantının tek gündem maddesi var. Seçim, seçim günü, sandık güvenliği, alacağımız tedbirler. Bunu yanında neler var neler yok gözden geçirdik. İlçelerde dokunmamız gereken ve eksik kaldığımız yerleri gözden geçirme fırsatı bulduk” dedi.

TUNÇ SOYER KATILMADI ÇÜNKÜ…

Toplantıya mevcuttaki bazı belediye başkanları katılırken aday gösterilmeyen bazı başkanların katılmaması dikkat çekerken Aslanoğlu, tüm başkanlara davet gittiğini hatırlatarak “Tüm arkadaşlarımızı davet ettik uygun olanlar geldiler. Sayın Soyer de davetliydi ve gelmemesinin nedeni Brüksel’de olması. Kendisinin yurt dışı görevleri hala devam ediyor” diye konuştu.

DAHA ÖNCE CHP’NİN İKTİDARDA OLMADIĞI HİÇBİR İLÇEMİZ YOK

Anket sonuçlarına göre kritik ilçelerin olup olmadığı ve o bölgelere özel çalışma olup olmayacağı sorusunu da yanıtlayan Aslanoğlu, “Seçim bir oyla kazanılır ve o oyu bulmaya çalışırız her zaman. Bir tek oyla kazanacakmışız gibi çalışırız. 30 ilçenin 302un ‘Aman bırakalım’ gibi bir şey olamaz. Sizce İl Başkanı İzmir’de mutlak kazanılmayacak ilçe görebilir mi? Böyle bir yer olabilir mi İzmir’de? İzmir’deki 30 ilçenin tamamında da daha önce CHP’nin iktidarda olmadığı hiçbir ilçemiz yok” ifadelerini kullandı.

DAHA İYİ YAPACAĞIM İŞLER MUTLAKA VARDIR

Aslanoğlu, toplantıda seçim çalışmalarına ilişkin özeleştiri geliştirip geliştirilmediği sorusuna ise “Ben il başkanı olarak sürekli özeleştiride bulunuyorum. Daha iyi yapacağım şeyler mutlaka vardır ve onu bulmaya çalışırım. Sandık güvenliğinden yeni bir oy almaya kadar daha fazla işler yapabilirim” şeklinde yanıt verdi.

İZMİR’DE TEK BİR OYUMUZ DIŞARI GİTMEZ

Genel seçimler sonrası gündeme gelen ‘sandık güvenliği zafiyeti’ konusunda da net konuşan Aslanoğlu, tüm önlemlerin alındığının altını çizerek şunları söyledi; “CHP’nin bugüne kadar olduğu yine sandık güvenlik sistemi olacak. Sistemi 2 kez test ettik. Üçüncü kez de test edeceğiz: bizim BİTEM dediğimiz sistemimiz var. Her gün bakıp sistemde tıkanıklık olup olmadığına bakıyoruz. Biz CHP olarak üç dikiş yapıyoruz. Ayrıca il düzeyinde yürüttüğümüz başka bir çalışmamız daha oluyor. Sandık güvenliği konusunda İzmir’de şöyle bir şey yoktur. Çalacaklar, çırpacaklar, trafoya kedi girecek gibi şeyler tamamında CHP örgütü tamamıyla tedbirlidir. Bizim İzmir’de tek bir oyumuz dışarı gitmez. Vatandaşımız ferah olsun. Ama her vatandaşı öncelikle kendi oyuna ve sandığına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sandık güvenliğinin en temel unsuru vatandaşın sandığına sahip çıkmasıdır. Ama merak etmesinler. İzmir il örgütü de sandıkta asil görevlileri, yedek görevlileri, müşahitleri ve avukatlarıyla birlikte eksimiz olmadan devam ediyoruz.”

BUNU HAMZA DAĞ’IN SÖYLEMESİ KOMİK

Aslanoğlu ayrıca, Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın dün katıldığı bir programda “Korkunun ecele faydası yok. İzmir dayatmaya gelmez” ifadelerine de yanıt vererek “İzmir’in dayatmaya gelmeyeceğini AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısının olması komik. Biz bunu en temel 2014’te görüyoruz. Eski başbakanlarını, sonra bakanlarını ve son olarak da genel başkan yardımcılarını göndererek bunu yapabileceklerin düşünüyorlar. İzmirli hiçbir zaman dayatmaya gelmemiştir. İzmirli özgürlükçüdür. O yüzden özgürlükler konusunda yasaklar koyanlarla arasına bir mesafe koymuştur. Daha 3 gün önce bizim gençlerimizi gözaltına alan ‘Hamza beni acil ara’ gibi bir ifadeden cumhurbaşkanına hakaret unsuru var diyenler bize özgürlükleri, dayatmayı mı sorgulatıyorlar” dedi.

CHP’NİN SEÇİM BÜTÇESİNİN KAT VE KAT FAZLASIDIR

AK Parti ve CHP’ye verilen seçim bütçeleri arasındaki farka da dikkat çeken Aslanoğlu, “Ülkede tek adamın olduğu yerde asimetrik siyaset olduğunu bilmeyen mi var? Mesela medyada? Biz ulusal medyada kaç dakika varız onlar kaç dakika var? Bütçeler konusu… AKP’nin seçim bütçesi, CHP’nin seçim bütçesinin kat ve kat fazlasıdır. Sorun nereden geldiğidir. Güzel bütçeleri çok fazla ama nereden geliyor? Bence o dayatma, baskı, zulüm kısımlarını bence burada da değerlendirsinler” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.