TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan AK Parti’ye ‘TÜGVA’ yanıtı: İskeleyi değil de başka yerleri mi vereceksiniz!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AK Parti’ye ilişkin “Karşıyaka İskelesi'ni TÜGVA'ya, Alsancak İskelesi'ni TÜRGEV'e verirler” çıkışına AK Parti kanadından gelen tepkilere yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 12:05
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Aslanoğlu’ndan AK Parti’ye ‘TÜGVA’ yanıtı: İskeleyi değil de başka yerleri mi vereceksiniz!

31 Mart yerel seçimi için son düzlükte adayların çalışmalarında vites artırılırken siyasi arenada da karşılıklı yapılan açıklamalarla birlikte tansiyon yükselmeye devam ediyor.

Seçim sürecinde İzmir’i üst yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, art arda İzmir programları düzenleyip ilçelerde sahaya inerken Özel’in ziyaretleri ve programlarda yaptığı açıklamalara tepkiler gelmişti.

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Hamza Dağ, Özel’in İzmir ziyaretlerine “İzmir’i kaybetme tedirginliği” yorumu yaparken İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise “Özel İzmir’i su yolu” yaptı açıklaması yapmıştı.

Özel’e gelen bir diğer tepki de İzmir programlarında yaptığı “Allah muhafaza bunlar gelse Karşıyaka İskelesi'ni TÜGVA'ya, Alsancak İskelesi'ni TÜRGEV'e, fuardaki paraşüt kulesini okçuluk vakfına verecekler” çıkışı olmuştu. Özel’in çıkışına AK Parti kanadından “İskelelerin işletmeleri belediyede değil, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda yanıtı gelirken” AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı “Bakanlık, yasal yetkisini kullanıp istediğine devredebilirdi. Etti mi? Hayır” demişti.

ÖZGÜR ÖZEL, HAMZA DAĞ’DAN DAHA ÇOK İZMİRLİ

Öte yandan; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, düzenlenen basın toplantısında Özel’in İzmir ziyaretlerine ve ‘iskele’ çıkışına gelen tepkilere yanıt verdi.

“Su yolu” eleştirisine Özel’in memleketi Manisa’yı işaret ederek yanıt veren Aslanoğlu, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in evi burada. Manisa’da ikamet ediyor. Genel Başkanımız çok uzun süredir Ankara’da siyaset yapakla birlikte eviniz, ailesini kendi bulunduğu ilde devam ettirdi. Eczanesi de eşi de Manisa’da. Bahsi geçen zamanlar kısıtlı zamanlar. Kendisi Manisa’ya geldiğinde bizim İzmir’de program koymamız ya da programlarımıza katılmasını istememiz çok normal. Kendisi Cuma ve Cumartesi Manisa’da çalışmalar yürütecek. Cuma Manisa’da çalıştığında akşam bizi kırmayıp Kemalpaşa’ya iftara gelecek. Cumartesi de Manisa’da çalışması var. Ama biz cumartesi sabahtan da İzmir’e gelmesini çok arzu ediyoruz. Sayın Özgür Özel, Hamza Dağ’dan daha çok İzmirli” dedi.

İSTANBUL’U YÖNETTİĞİNİZ SÜRE BOYUNCA…

‘İskele’ çıkışına İstanbul örneği üzerinden yanıt veren Aslanoğlu, şunları söyledi; “O bir metafor. Paraşüt Kulesi, Asansör, iskele… İskele metaforunun kullanılmasını nedeni İstanbul’daki bütün iskele sütlerini TÜGVA’ya, TÜRGEV’e Ensar’a vermiş olmaları. Burada soru şu. İstanbul’daki bütün iskele üstlerini onlara verdiniz mi vermediniz mi? İstanbul’u yönettiğiniz süre boyunca belediye kaynaklarını tarikatlara verdiniz mi vermediniz mi? Ne diyorlar biz İzmir’de Alsancak iskelesini vermeyeceğiz de diğer yerleri vereceğiz mi diyorlar!”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.