TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu kurultayı değerlendirdi: Dikkat çeken Soyer çıkışı

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu Özgür Özel'in genel başkan seçildiği CHP 38. Olağan Kurultayı’nı değerlendirirken 2024 yerel seçimi için dikkat çeken Soyer açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu kurultayı değerlendirdi: Dikkat çeken Soyer çıkışı

Mayıs genel seçimleri sonrasında ‘değişim’ seslerinin duyulduğu CHP’de başlayan kongre süreci 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen CHP 38. Olağan Kurultayı’yla sona erdi.

Genel merkezin adayı 13 yıl CHP’de genel başkanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu olurken ‘değişimcilerin’ adayı ise Özgür Özel olmuştu. Özel, kurultayda ikinci tur oylamada oyların salt çoğunluğunu alarak partinin 8. Genel Başkanı seçildi.

Kurultay ve yaşanan değişim siyasi arenada büyük yankı uyandırırken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kurultayı değerlendirdi. Aslanoğlu ayrıca yaşanan genel başkan değişiminin Mart 2024 yerel seçiminde İzmir’deki belediye başkan adaylarına etki edip etmeyeceğine ilişkin de açıklama yaptı.

CHP, TÜRKİYE’YE BİR DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

Kurultayın, yarış ve yaşanan değişim nedeniyle Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olduğuna dikkat çeken Aslanoğlu, “Türkiye’de ilk kez bir siyasi parti bir kurultayında genel başkan değiştirdi. Türkiye siyasi tarihinde yok. CHP, Türkiye’ye bir demokrasi dersi verdi. Türkiye’de ilk kez böyle bir şey gerçekleşti. Bu değişimle birlikte CHP, bir arada yerel seçimlere hazırlanma hızla işini tamamlayacak. Uzun bir kongre süreci geçirdik. Bu süreç içerisinde öğrendiklerimizi de ekleyerek partinin yerel seçimlerden daha da başarılı çıkacağına eminim” dedi.

AYRIŞMADAN YOLA DEVAM

Kurultayda yaşanan yarışın örgüt içerisinde ayrışma yaratıp yaratmayacağına da değinen Aslanoğlu, birliktelik mesajı vererek “Diğer partilerde buna ilişkin çok fazla beceri yok. CHP’de biz, kongrelerimizin daha heyecanlı ve çekişmeli geçmesine çokça alışkınız. Özgür Bey il başkanlığını ziyaret ettiğinde de söylemiştim. Biz, mahalle seçimlerinde iki liste yarıştık bir liste kazandı. İlçe kongrelerinde de iki arkadaşımız yarıştı bir arkadaşımız kazandı. İl başkanlığında iki kişi yarıştı. Bir liste ipi göğüsledi. Kurultayımızda da aynı şey oldu. Biz, çok hızlı bir şekilde kaynaşmaya alışkın bir partiyiz. Zaten Pazartesi itibariyle de herhangi bir yerde de bir ayrışma ya da sorunla karşılaşmadık. İzmir’de de bu görüldü. Sayın Özgür Özel’in Salı günü bir İzmir programı vardı. Orada da görüldü partililer İzmir’de ayrışmadan yollarına devam ediyor” diye konuştu.

YAKINLIK YA DA UZAKLIKLA BİR ADAY BELİRLEMESİ OLMAZ

Yaşanan genel başkan değişiminin yerel seçimlerde aday belirleme sürecine etki etmeyeceğini vurgulayan Aslanoğlu, “Bence bu değişim CHP’deki paradigma ya da düşünceyi değiştirmiyor. CHP’de hem büyükşehir hem de ilçe başkanlıkları için anketler, saha çalışmaları ve odak çalışmaları yapılır. Burada bir aday belirleme çalışması yürütülür. CHP’de yakınlık ya da uzaklıkla bir aday belirlemesi olmaz. Toplumun en çok istediği kişileri belediye başkan adaylarımız olacak göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

ÇOK BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI

Aslanoğlu, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmesi gerektiğini belirterek “Bence Sayın Soyer çok başarılı belediye başkanlarımızdan biri ve görevine devam etmeli” dedi.

SEÇMEN DAVRANIŞINI ETKİLEMEZ

İzmir’de İYİ Parti-AK Parti ittifakı olacağı kulislerini de değerlendiren Aslanoğlu, “İzmir özelinde… Partililerin bir başkasını destekleme çalışmaları seçmen davranışını etkilemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bu haber de ilginizi çekebilir: CHP'li Şenol Aslanoğlu: Kongresini bitiren ilçe sahaya inecek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.