TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksoy’dan ‘Şahin’ yorumu: FETÖ artıklarını başkan yapmak için uğraşacaksınız!

Geçtiğimiz yıllarda hakkında ihraç kararı çıkan Şahin’in CHP’ye geri dönmesini eleştiren Aksoy, “Demek şimdi belediyelerde FETÖ artıklarını başkan yapmak için uğraşacaksınız” çıkışını yaptı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 10:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Aksoy’dan ‘Şahin’ yorumu: FETÖ artıklarını başkan yapmak için uğraşacaksınız!

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan ‘Erdal Erek ile Siyaset Kulisi’ programının bu haftaki konuğu Menemen Eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy oldu. 2020 yılında görevden alınan ve yargılama sürecinde suçsuz bulunan Aksoy, göreve iadesi için üçüncü kez başvuruda bulunduğunu belirtti. Partiden ihraç edilen Tahir Şahin’in yeniden CHP’ye geri dönmesine tepki gösteren Aksoy, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile ilgili ‘destek’ iddiası ortaya attı. CHP’deki değişim tartışmalarına da değinen Aksoy, Cumhuriyetçi Vatanseverler Hareketi’nin ise partileşme yoluna gideceğini söyledi. Yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de övgüyle söz etti.

serdar aksoy

GÖREVE İADE İÇİN 3. BAŞVURU

Dava sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Aksoy, “Her şeyden önce şunu belirteyim bizim mahkememiz alakalı durumda genelde Menemen Davası diyorlar. Menemen Davası üst mahkeme tarafından reddedildi dolayısıyla bize verecekleri herhangi ceza durumu söz konusu değil. Benim adıma sahte imza söz konusu ve bu imzayla birlikte 7,5 ay hapis yatmama ve Menemen’in iradesine tecavüz edilmesi söz konusu. Bu tespit edilmesine rağmen hala daha biz makamımıza geçemedik. Görevimin iadesi ile ilgili üçüncü kez başvurum oldu. Ama çok büyük ihtimal yine iade edilmeyecek gibi gözüküyor. Şu an benim hakkım gasp edilmiş vaziyettedir” dedi.

MUSTAFA SARIGÜL İDDİASI

Partiden ihraç edilen Tahir Şahin’in CHP’ye geri dönmesine tepki gösteren Aksoy, “CHP, Atatürk’ün partisi olmaktan çıkmıştır. FETÖ ile iltisaklı insanların üst kademede yer aldığı siyasal oluşum haline gelmiştir. Benim hakkımda sahte bir imza vererek beni görevimden aldırdınız. Ben Genel Merkez’e gittim eski belediye başkanı olan kişiyle alakalı FETÖ dosyasının numarasını tarihini falan yüksek disiplin kurulu başkanına verdim. Belediye başkanı olduğum dönemde… Menemen’in mallarını FETÖ’ye nasıl peşkeş çektiğine dair bilgileri aktardık. Bu şahıs partiden ihraç edildi, olması gereken gibi. Mustafa Sarıgül vasıtasıyla partiye girdi şimdi adayım havalarında dolaşıyor. Vekillik seçimlerinde TSK’ya lağveden, Ergenekon kumpasları kuran adamları vekil yaptınız şimdi demek ki belediyelerde de FETÖ artıklarını başkan yapmak için uğraşacaksınız. Bu CHP’nin ideolojisine aykırıdır” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM BEKLEMEK SAFTİRİKLİKTİR

CHP’deki değişim tartışmalarına da değinen Aksoy, “15 tane seçim kaybettin daha kaç seçim kaybedeceksin. Türkiye siyasal İslam’a teslim edilmiştir CHP üst yönetimi tarafından. CHP’de değişim olmaz. Olabilse idi seçimden bir iki gün sonra genel başkan herkesi toplar açıklamasını yapar ve buraya kadar derdi. Ben 50 yıllık CHP’liydim. Ben şu an CHP’nin Atatürk ideolojisinde olduğuna inanmıyorum. Benim CHP ile hiçbir bağım yoktur. Mevcut haliyle CHP ile herhangi bağım söz konusu değildir. CHP’nin değişmesini beklemek saftirikliktir” diye konuştu.

AMACIMIZ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Cumhuriyetçi Vatanseverler Hareketi’nin 29 Ekim’de Ankara’da yapılacak bir toplantı ile yola çıkacağını kaydeden Aksoy, “Son seçimle birlikte tamamıyla toplum AKP’nin yönetimi söz konusu olacak bir siyasal İslam’a daha fazla yelken açacağı belli oluyor. Bir anayasa taşlığı söz konusu, CHP’den ve diğerlerinden ses yok. Türkiye’de iktidar değil muhalefet sorunu var. Türkiye genelinde Cumhuriyetçi Vatanseverler Hareketi başlattık. 29 Ekim’de Ankara’da yapacağımız toplantıyla yola çıkacağız. Ben de yöneticilerinden biriyim. 3-5 günde partileşelim, hiçbir şeyi tartışmayalım, seçimlere yetişelim şeklinde durumumuz söz konusu değil. Partileşecek olan hareketimizin 3 temel sac ayağı var. Biri cemaatlere ve tarikatlara kesinlikle kapalı. İkincisi ise liberallere kapalıyız. Üçüncüsü de bölücü terör örgütlerine kapalıyız. Amacımız altı okun ihya edilmesi, Kemalist devrime birebir bağlıyız. Biz CHP’nin alternatifi değiliz. Tüm Türkiye’de milliyetçi, Atatürkçü dostlarımıza kapımız sonuna kadar açık. Benim aday olup olmayacağım istişareler sonucu belli olacak” dedi.

SOYER BİR DÖNEM DAHA YAPMALI

Yerel seçim sürecine yönelik konuşan Aksoy, “İzmir Atatürkçü bir kenttir. Atatürk ile Cumhuriyet’in temel değerleriyle sıkıntısı olmayan bir parti İzmir’de seçim kazanabilir. Alternatifi olarak geçen isimlerin Soyer’den daha fazla oy alabilecek isimler değil. Mevcut başkan her zaman 1-0 öndedir. Fakat bir kadın aday hamlesi olabilir. Selin Sayek Böke’nin aday gösterilmesi durumunda CHP seçimi daha rahat kazanabilir. Tunç Soyer’in bir dönem daha yapması gerektiğine inanıyorum. Beni eleştiren parti içindeki çete aynı zamanda Tunç Soyer’i de eleştirdi. CHP içinde de zaten çok yalnız bırakıldı. CHP’de saygı ve sevgiyle ilgili sıkıntılar var” açıklamasını yaptı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Serdar Aksoy'dan Tahir Şahin tepkisi

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.