TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Saygılı: İzmir’i halktan yana dönüşüm kurtarır!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Konak ilçesinin Gültepe Mahallesi’nde muhtarlarla buluştu. Esnaf ve dernek ziyaretlerinde de bulunan Saygılı, sorunları dinledi, önemli mesajlar verdi

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
AK Partili Saygılı: İzmir’i halktan yana dönüşüm kurtarır!

Çarpık kentleşmenin İzmir’in kaderi olmadığını vurguladığı konuşmasında; “Yol belli, yöntem belli. Şehrimizde, kentsel dönüşümün gerçekleşemeyişinin sorumluluları da belli. 2019 sandığına giderken 33 bin konutun dönüştürüleceğini vaat ettiler. Neredeyse 5 yılda 33’te birini teslim edemediler. Deprem gerçeği, durumu daha da vahim hale getirdi.  İzmir’i halktan yana bir dönüşüm kurtarır, bu da ancak genelde ve yerelde AK Parti’nin yönetimiyle mümkün ve başarılı olur.” diye konuştu.

Danışıklı dövüşler ve çözümsüzlük

CHP zihniyetinin İzmir’i danışıklı dövüşlere ve çözümsüzlüklere kurban ettiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, şunları söyledi; “11 yılda kangrene çevirdikleri Karabağlar örneği ortada, geçtiğimiz yıl genel başkanlarına temel attırdıkları ve daha bodrum katını yapamadıkları Gaziemir örneği ortada! Örnekköy… İhale sürecinden, betonuna, demirine kadar zaaflar ve hukuksuzluklarla dolu! Kentsel dönüşümde de göstermelik, fiyasko işler listeleri uzun. Ama hiç oralı değiller! Sütten çıkmış ak kaşık gibi; ‘örneğiz, şeffafız, berrağız’ diyebiliyorlar. Oysa, İzmir’in en köklü ve öncelikli sorunlarından biri kentsel dönüşüm. Dinlediğinizde sanırsınız ki, İzmir’i baştan yaratıyorlar. Ama ortada bir şey yok. Odalarla yürüttükleri danışıklı dövüşler ve çözümsüzlük hariç. Ya beceremeyeceklerini biliyorlar ve siyasi risk görüyorlar ya da gerçekten bir akıl tutulması yaşıyorlar. İzmir de kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan ilçesi Konak da bu noktada biçare. Alt yapı da üst yapı da böylesi vurdumduymaz bir idarenin elinde perişan.’’ İzmir’i halktan yana ve gerçekçi planlarla hayata geçirilecek bir kentsel dönüşümün kurtaracağını söyleyen Saygılı, bu niyetin, liyakat ve becerinin ancak AK Parti‘nin hizmet anlayışında olduğunu belirtti.

Gültepe’den İzmir’e mesaj (3)

Çalakalem planlarla ‘Ya tutarsa’ taktiği

Muhtarları dinleyen ve ilçeye ve İzmir’e dair görüşlerini paylaşan Başkan Saygılı; “Gültepe ve bu bölgedeki dönüşüm ve imar meselesi de tam bir muamma. Muhtara, vatandaşa başka; meclise başka konuşuyorlar. Konak Belediyesi’nin 4,5 yıldır bir dönüşüm başvuruları olmadığı gibi, dönüşüm değil sadece çalakalem, imar planları yapıyorlar. Uygulanması mümkün olmayan planlarla ‘Ya tutarsa’ diyerek halkı oyalıyorlar. Günü geldiğinde, insanlara kurdurdukları hayalleri gerçeğe dönüştüremediklerinde yine aynı ‘Engellendik!’ teranesi! Burada da aynı tablo. Gültepe, Toros İzmir’in en köklü yerleşim alanları. Vatandaşlarımız yıllar önce buralara gelmiş, aileleriyle birlikte evler yapmışlar, iki, üç, beş kata kadar çıkmışlar. İlçe belediyesi, öne sürdüğü planlara göre arsa ne kadarsa yüzde 45 kesiyor. ‘Bu işi müteahhitlerle bu işi yapacağız’ diyor. Buraya müteahhit girmez! Vaat edilen hesap kitap tutmaz çünkü.” dedi.

Saygılı, TOKİ’nin son büyük depremle de kanıtlanan güvenilirliğini hatırlatarak şunları söyledi; “Hep söyledik, yine söylüyoruz. Bıraksınlar, biz yapalım. Devletimiz; kira, vergi gibi desteklerle düşük maliyetlerle sayısız dönüşüme imza attı. Halkı avutarak, günü kurtarmanın da bir sınırı var. Biz, bu sınırın 2024 sandığı olacağına inanıyoruz”

Gültepe’den İzmir’e mesaj (4)

Yerelde hizmete de 5 kaldı

Millet Mahallesi Başkanı Gülsün Gündüz’ü ziyaret eden Saygılı’nın gündeminde yerel seçimler de vardı. ‘Sahayı bir saniye boş bırakmak yok!’ diyerek; Ayakları üstünde duran, güçlü Türkiye gibi köklerinden güç alarak ayağa kalkacak bir İzmir için geri sayım başladığına dikkat çeken Saygılı; “Evet, İzmir halkı bize yerelde muhalefet görevi verdi. Ama, biz iktidarın gücünü, elimizi İzmir’den 22 yıl çekmedik. İnşallah; sıra hem genelde hem yerelde idare ehliyetiyle uyumun ve gücün eserlerini verme imkânı bulacağız. İzmir’e, Konak’a yaptıklarımızı hemşerilerimize anlatmaya devam. AK Parti, vaatleriyle değil; icraatlarıyla, eserleriyle var. İzmir’in AK Belediyecilikle yönetilen ilçelerini herkes görüyor. Başarıları ortada. Şimdi daha fazlasını Büyükşehir’i de aynı icracı hizmet anlayışıyla buluşturacağız. Yerelde de gerçek hizmete 5 kaldı. 5 ay sonra İzmirliler hizmet diyecek. Tüm teşkilatlarımız, üyelerimizle bu süreci birlikte götüreceğiz. Bunun için gerekli olan heyecan hepimizde var.” diye konuştu.

Gültepe’den İzmir’e mesaj (1)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bilal Saygılı: Yeter ki hizmete dönsün, varız!

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.