TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Gündoğdu’dan ‘ek bütçe’ talebine tepki!

Buca meclisinde ‘ek bütçe’ talebine AK Partili Gündoğdu, tepki gösterdi. Başkan Kılıç, “Ek bütçe talebine gelir-gider açığı olarak bakmamak lazım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 14:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Gündoğdu’dan ‘ek bütçe’ talebine tepki!

GURBET YAVUKLU

Buca Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Oturuma damga vuran konu ise, belediyenin bütçesine 490 milyonluk ek ödenek talebi oldu. Bir önceki meclis toplantısında, ek ödenek önergesi meclis gündemine gelmiş, AK Partili üyelerin red oylarına karşın önerge karara bağlanması için ‘acil’ kaydıyla Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ‘ek ödenek’ önergesi ‘oy çokluğuyla’ meclise gelirken, konu AK Parti ve CHP arasında gerilime neden oldu. Önerge CHP tarafından oybirliği ile kabul edildi.

IMG-20230706-WA0011

GÜNDOĞDU: LİDERİN A,B, C PLANI OLUR

‘Ek bütçe’ talebine itiraz eden AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, Başkan Erhan Kılıç’ın yedek planı olmaması üzerinden eleştirerek “2023 bütçemizi yaparken 1 milyar 503 milyon gibi bir rakamla en büyük bütçeyi yaptığımızı gururla söylemiştik. Daha önceki bütçeleri incelediğimizde gelir olarak 690 milyon olduğu, gider olarak ise 810  milyon TL olmuştu. 120 milyon açık vermiştik. Gerçekleşme oranı ise geçen sene yüzde 69'u gelir olarak gerçekleşmişti. Gider bütçemizin de %85 gerçekleşme oranı olmuştu. 490 Milyar TL ek bütçe getiriyoruz bu bütçe ile birlikte 2 milyar gibi bir bütçeye gelmiş oluyoruz. İller Bankası gelir payımızın kesintiye uğradığını beyan etmiştiniz... Burada sizin bir başkan olarak ve Buca'nın bir komutanı olarak öngörüleri görmeniz gerektiğini hesaba katmanız gerekir. Buradan bir şey hesaplarken bir liderin A,B,C planları olur... Biri sekteye uğrayınca diğerini devreye sokmamız lazım. Biz sizden bu özeni göremediğimizi beyan ediyoruz. Bütçeyi geçen sene ki rakamlarla tekamül yüzde 67 olacağını düşünüyorum. Belediyenin bu gelir gider makasının daha da açılacağını öngörüyoruz. Burada daha önce de anlattığım gibi size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayacaksınız. İlk seçildiğinizde eski yönetimi borç içerisinde bıraktığı yönünde eleştirmiştiniz. Yönetim elimizi kolumuzu bağladı dediniz. Burada belediyenin yapmış olduğu harcamaların afaki olmayacağını görüyoruz. Burada Cumhur İttifak'ı olarak bu bütçenin hayali olduğunu ve somut olmadığını beyan ediyoruz. Maalesef 15 senedir Bucamızın, unu, yağı ve  şekeri var ancak helva yapacak lideri bulamıyoruz. İnşallah 2024 seçiminde helva yapacak lideri buluruz... Bizim bütçeye oyumuz rettir" dedi.

IMG-20230706-WA0014

KILIÇ: ENFLASYON OLMASA BİZ DE YAPMAZDIK

AK Partili Gündoğdu’ya cevap veren Başkan Kılıç, “Ek bütçe… Şu anda hükümette bütçe hazırlığında. Belediyelerde gelir gider açıklığına bakmamak lazım… Burada aynı şekilde devlette yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Temmuz ayı içerisinde yeni bir bütçe gelecek. Memur maaşlarına en az 22 bin lira olacak. Bunun içinde yeni bir bütçe yapman lazım. Ek bütçeler bu yüzden yapılıyor. Enflasyon olmasa bizde yapmak zorunda kalmasak” dedi.

IMG-20230706-WA0012

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.