TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Gündoğdu’dan Başkan Kılıç’a 4,5 yıllık performans eleştirisi

Buca Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda AK Parti meclis üyelerinin Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın 4,5 yıllık performansına ilişkin eleştirilerde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, Başkan Kılıç’ı eleştirerek, “Buca’nın dermanı olmayı değil dert olmaya geldiğinizin izlenimini görüyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
AK Partili Gündoğdu’dan Başkan Kılıç’a 4,5 yıllık performans eleştirisi

Buca Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi gerçekleştirildi. Meclisi Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetti.

Meclisin açılışında başkanlık önergeleri görüşüldü. Önergeler oy birliği ile kabul edildi, ilgili önergeler ilgili komisyonlara oy birliği ile gönderildi. AK Partili meclis üyelerinin Başkan Erhan Kılıç’ın 4,5 yıllık görevi boyunca performansı gündeme damgasını vurdu.

YENİ KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleşen oturumda yeni komisyon üyeleri seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Hüseyin Paşaoğlu ve Mehmet İnan Gülçek, Esnaf Komiyonu’na Mehmet İnan Gülçek, Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na ve Çocuk ve Gençlik Komisyonu’na Sedef Cem son olarak Doğal Afetler ve İklim Değişiklikleri Komisyonu’na ise Hüseyin Paşaoğlu seçildi.

BUCA’YA DERMAN DEĞİL DERT OLMAYA GELDİĞİNİZİ GÖRÜYORUZ

Oturumda önemli hususlardan biri olan Belediye’nin satışa çıkarttığı taşınmazlar oldu. Taşınmazlarla ilgili söz alan Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, benzin istasyonu dahil olmak üzere 4 adet taşınmaz yerin satışına yönelik açıklamalarda bulundu. AK Partili Gündoğdu, “Kuruçeşme Mahallesi’nde olan bir arsanın satışıyla ilgili 10 Ekim’de belediyenin ihaleye çıkacağını basın yoluyla duyduk. Duyduğumuz rakamlarda, benzin istasyonu 150 milyon, Mustafa Kemal’deki yere 2 milyon, arsa satışı 80 milyon Kuruçeşme’deki yere ise 5 milyon gibi bir rakamla ihaleye çıkılacağını görüyoruz. Bütçe konusunu sizlerle konuştuğumuzda 4,5 seneyi doldurduk. Buca Belediyesi’nde 2 gündem maddesi için daha mecliste toplanırız. Yılbaşından sonra herkes başının çaresine bakacak” dedi. AK Parti’li Gündoğdu Bucalılara hiçbir eser bırakmadığını eleştirerek, “Biz bu satışların olmaması gerektiği kanaatindeyiz. Sizin 5 ay gibi bir süreciniz kaldı. Daha önce yapmadığınız projelerinizi 5 ay içerisinde mi yapacaksınız? Buca’nın dermanı olmayı değil dert olmaya geldiğinizin izlenimini görüyoruz” dedi.

“YÖNETİM KRİZİ YAŞANDIĞI AÇIK”

AK Parti Buca Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil taşınmazlarla ilgili ne yapıldığını sorarak, “2 tane şirket kurdunuz. Buradan bir gelir elde edemediniz. Belediyeye bile faydası olmadı ve bu taşınmazları da sattınız. Biz bu satışları kabul etmediğimizi size çok söyledik… Siz belediye başkanlığınız boyunca taşınmazlarla ilgili ne yaptınız? Buca’nın kronik sorunlarıyla ilgili hiçbir şey sunmadınız. Biz her defasında bu krediyi ne için kullanacaksınız diye sorduk. Bu satışları ne için yapıyorsunuz dediğimizde, Bu paraların harcanacağı bir bilgi veya öngörü bulunmuyor. Her ne olursa olsun burada bir yönetim krizi yaşandığı açık… 5 ayınız kaldı zaten… Mevlâna projeniz ne oldu? Buca Çarşı’ya ne oldu? Bizim sizin bir işinizi bitirmeniz içinde bir kanaatimiz olmadı. Ne proje bir proje var ne de bitirebileceğinize inandığımız bir proje…" diye konuştu 

“YAPTIKLARIMIZI GÖZ ARDI EDİYORSUNUZ”

Göreve geldiğinden bu yana yaptığı projeleri hatırlatan Başkan Kılıç, “Kendi dönemimizde yurt yapmaya başladık ve o yurdu gene kendi dönemimizde bitirdik… Buca Belediyesi'ne ait 7 bin 500 metrekarelik kapalı alan olan gece pazarını kamulaştırdık. Buca’nın değerli alanlarından bir tanesi de orası… Onun dışında 6-7 dönümlük pazar yeri kamulaştırması… Yaptığımız projeleri göz ardı edip konuşuyorsunuz. Günümüzde yaşadığımız ekonomik krizi sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. İller Bankası’ndan gelen para personel maaşının yarısına yettiği günler ile karşılaştık. Buca Çarşısı, 2 kere ihaleye çıktı ancak ekonomik krizden kimse katılmadı” dedi. Konuşmasına devam eden Başkan Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca ne yazık ki, yıllar sonra biz plan yapıyoruz. Belediye hizmet alanı olup da bir imar planlarında proje geliştirmediğimiz bir yer var mı? Yok… Yani ekonomik kriz olmasına rağmen bizler elimizden geleni yapıyoruz.  Bankalara başvuruyoruz kredi için... Bankalar kredi vermiyor. Cumhuriyet tarihinde böyle bir dar boğaz yaşanmamıştır. Biz kamu kurumlarıyız. Buna rağmen kredi çıkmıyorsa ki, kredi limitimiz çok yüksek… Şu an bankada 100 milyon TL civarında bir para var. O yüzden satmayalım ne yapalım? Demiryollarından aldığımız proje halen ihale aşamasında ona da bir bütçe gidecek… Ekonomi kötü… Kısacası bunlar şu an çıkarttığımız konular değil bizler bu kararı daha önce de almıştık ve olmamıştı."

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.