TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı aday listesinde AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olan Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? İşte detaylar

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 14:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül kimdir?

Türkiye yerel seçimlerine 3 aydan az bir zaman kalmasıyla birlikte siyasi gündem belediye başkan adayları üzerinden şekillenmeye başladı. Partilerin yetkili isimleri aday olan isimlerin bir kısmını kamuoyuna duyururken, açıklanmayan adaylar merak konusu oldu. 18 Ocak 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 48 aday arasında yer alan isimlerden biri de Zeynel Abidin Beyazgül oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Zeynel Abidin Beyazgül hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir?

15 Haziran 1957 tarihinde Şanlıurfa’da dünyaya gelen Zeynel Abidin Beyazgül, üniversite eğitimini İstanbul’un ve ülkemizin köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi’nde aldı. Burada Hukuk Fakültesi’nden 1983 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından serbest avukat olarak meslek hayatına başlayan Zeynel Abidin Beyazgül, 1996 yılında meslek hayatına noter olarak devam etmeye başladı. Zeynel Abidin Beyazgül’ün noter olarak çalıştığı yerler şu şekildedir:

Viranşehir 1. Noterliği

Adıyaman 3. Noterliği

Adıyaman 1. Noterliği

Malatya 2. Noterliği

Şanlıurfa 5. Noterliği

Noter olarak çalışma hayatını sürdüren Zeynel Abidin Beyazgül, 2011 ve 2012 yılları arasında Malatya Noter Odası Başkanı olarak görev yaptı. Bu görevinin ardından 2012 ve 2014 yılları arasında da Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak çeşitli faaliyetlerde bulundu.

Zeynel Abidin Beyazgül hangi parti ile siyasi hayatına başladı?

Zeynel Abidin Beyazgül, Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde siyasi hayata atıldı. 2015 senesinde AK Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen Şanlıurfa Kongresi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa İl Başkanı olarak seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, Yusuf Eğilmez’in yerine geldi. 2018 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen genel seçimlerde aday olabilmek için yürütmekte olduğu Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini bıraktı. İstifa etmesi ile birlikte katıldığı 31 Mart 2019 tarihli bu seçimlerde Cumhur İttifakı adayı oldu ve seçimi kazandı. Aldığı 516 bin 202 oy ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Zeynel Abidin Beyazgül kaç yaşında?

1957 tarihinde dünyaya gelen Zeynel Abidin Beyazgül, 66 yaşındadır.

Zeynel Abidin Beyazgül Instagram hesabının adı nedir?

Zeynel Abidin Beyazgül, “zabeyazgul” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.