TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat kimdir?

AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat hakkında bilgiler merak edildi. İşte Reşit Polat hakkında merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 12:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat kimdir?

31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere doğru siyasi partiler de belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti de açıklanan isimlerden biri de Reşit Polat. AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat kimdir? İşte Reşit Polat hakkında tüm merak edilenler…

Reşit Polat kimdir?

1975 yılında Kilis’te doğan Reşit Polat’ın babası Ahmet Polat, annesi ise Hamide Polat’tır. Reşit Polat Kemaliye İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Kilis Lisesi’nde eğitimini bitirip üniversite için İstanbul’a gider. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitiren Polat Kilis’te eczanesini açtı ve 15 yıl işletti.

Reşit Polat’ın 2001 senesinden itibaren AK Parti üyeliği devam etmekte. Polat 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde birinci sıradan Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi ve 2 yıl sonra da AK Parti Kilis İl Başkanı olarak ataması gerçekleşti. Daha sonra 2012 yılında yeniden AK Parti Kilis İl Başkanı seçildi.

Polat bu görevini 4 yıl boyunca sürdürdükten sonra görevini devrederek 2015 yılındaki Genel Seçimler’de milletvekili aday adayı olmaya karar verdi.

Reşit Polat aynı zamanda evlidir ve iki çocuğu vardır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.