TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir?

Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı yeniden AK Parti’nin alacağını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 10:58
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) çatısı altında siyasi faaliyetlerini sürdüren ve partinin önde gelen isimlerinden biri olan Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? Milletvekili olarak 4 dönem görev alan Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamalar ile adından sık sık söz ettiriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde aktif olarak siyasi hayatın içerisinde yer alan Muhammet Emin Akbaşoğlu hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir?

Muhammet Emin Akbaşoğlu, 6 Ekim 1968'de İstanbul'da dünyaya geldi. Babasının adı Bayram, annesinin adı ise Nevin'dir. Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, ayrıca Halkla İlişkiler Bölümü'nden de diploma aldı. Gaziosmanpaşa Millî Gençlik Vakfı İlçe Başkanlığı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunan Akbaşoğlu, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak çalıştı, ayrıca Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. Daha sonra Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığı'na atanan Muhammet Emin Akbaşoğlu, Avrupa ülkeleri ile birlikte yürütülen Geliştirilmiş Bilirkişilik Projesi'nde Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde de yer aldı. Akbaşoğlu, 25., 26. ve 27. Dönem Çankırı Milletvekili olarak seçildi. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlık Divanı Üyesi olarak görev yaptı. 27. Dönemde ise AK Parti Grup Başkanvekili seçilen Emin Akbaşoğlu, günümüzde de bu görevini sürdürmektedir.

Muhammet Emin Akbaşoğlu aslen nereli?

Muhammet Emin Akbaşoğlu aslen Çankırılıdır.

Muhammet Emin Akbaşoğlu kaç dil biliyor?

Muhammet Emin Akbaşoğlu, İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir.

Muhammet Emin Akbaşoğlu evli mi?

Muhammet Emin Akbaşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Muhammet Emin Akbaşoğlu Twitter (X) hesabının adı nedir?

Muhammet Emin Akbaşoğlu, “akbasogluemin” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.