TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir?

Siyasi hayatın aktif bir üyesi olan ve Adalet Bakanı olarak görev alan Yılmaz Tunç kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir?

Eğitimini hukuk alanında tamamlayan ve daha sonra siyasi hayatına başlayan Yılmaz Tunç kimdir? Sorumluluk alanına giren görevler neticesinde pek çok insanın hakkında araştırmalar yaptığı Yılmaz Tunç’un hayatı ve kariyeri ile ilgili detayları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Yılmaz Tunç kimdir?

Yılmaz Tunç, 1971 yılında Bartın'ın Ulus İlçesinde dünyaya geldi. Baba adı Ali Rıza, anne adı Behiye olan Yılmaz Tunç; ilköğrenimini Bartın Ulus'ta, ortaöğrenimini ise Kastamonu Göl Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul’da alan Yılmaz Tunçi 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Mezuniyetinin ardından İstanbul'da serbest avukat olarak çalışma hayatına adım attı.

Yılmaz Tunç kaç yaşında?

1971 yılında dünyaya gelen Yılmaz Tunç, 52 yaşındadır.

Yılmaz Tunç siyasi hayatına nasıl başladı?

Siyasi kariyerine AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak başlayan Yılmaz Tunç, daha sonra AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, AK Parti TBMM Grup Disiplin Kurulu Başkanvekilliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Bartın Milletvekili olarak görevini yerine getirdi. Milletvekili seçildiği 2007 yılından itibaren 16 yıl boyunca kesintisiz TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Adalet Komisyonu'nda üye, sözcü, başkanvekili olarak görev yaptı ve 2020 yılında TBMM Adalet Komisyonu Başkanı olarak seçildi. Yılmaz Tunç ayrıca, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili olarak da hizmet verdi. 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulan kabinede, Yılmaz Tunç Adalet Bakanı olarak atandı.

Yılmaz Tunç evli mi?

Yılmaz Tunç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yılmaz Tunç Twitter (X) hesabının adı nedir?

Yılmaz Tunç, “yilmaztunc” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.