TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırbistan'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Sırbistan'ın başkenti Belgrad yakınlarında bir saldırgan seyir halindeki araçtan otomatik tüfekle etrafa ateş açtı. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sırbistan'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Sırbistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mladenovac'ın Dubona köyünde, otomatik tüfeği bulunan saldırganın, seyir halindeki araçtan etrafa ateş açması sonucu, 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırıyı gerçekleştiren 21 yaşındaki U.B'nin, 600 güvenlik görevlisinin katıldığı kapsamlı operasyon sonucu ülkenin orta kesimlerindeki Kragujevac kentine gözaltına alındığı ifade edildi.

Yerel medya, korkunç saldırı sonrası köy halkının geceyi korku ve endişeyle geçirdiği bilgisini paylaşırken yaralıların, Belgrad ve Smederevo'daki hastanelerde tedavi edildiğini belirtti.

SIRBİSTAN TAMAMEN SİLAHSIZLANACAK

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, silahlı saldırılara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Dün akşam yaşananları "terör saldırısı" olarak niteleyen Vucic, "Önce öğrencilerimize silahlı saldırı yapıldı. Arkasından insanlara rastgele ateş açıldı. Bu, tüm ülkeye yapılmış bir saldırıdır ve her vatandaş bunu hissetmektedir." dedi.

Vucic, Sırbistan'daki iki silahlı saldırının ardından ülkede birtakım tedbirler almaya karar verdiklerine işaret ederek, "Her okulun bir polisi olacak. Önümüzdeki süreçte 1200 polis alımı yapacağız ve bunlardan 1000'ini okullarda görevlendireceğiz. Belgrad'da 334 okul varsa o kadar da polis olacak." dedi.

Silah edinme noktasında da İçişleri Bakanlığının acil şekilde kanun değişikliğine gideceğini anlatan Vucic, "Yasal ve yasa dışı silah bulunduran herkesi kontrol edeceğiz. Yasa dışı silah bulunduranlara ilişkin cezaları iki katına çıkaracağız. Sırbistan'ın tamamen silahsızlanmasını sağlayacağız." diye konuştu.

SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLACAK

Vucic, silah edinenlerin belirli sürelerde psikolojik testlerden geçirileceğini belirterek, "Yasa dışı silah bulunduranlara bunları ilgili kurumlara teslim etmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Aksi durumda onları tek tek bulacağız ve sonuçları da çok ağır olacak." ifadelerini kullandı.

Okullara tehlikeli ve patlayıcı maddelerin getirilmesine ilişkin de kuralların sıkılaşacağını söyleyen Vucic, "Dün geceden itibaren ayakta olan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Bu kötülüklerin üstesinden geleceğimize inanıyorum." dedi.

Vucic, gelecek 15 günde ülke sokaklarında çok sayıda güvenlik ve ordu mensubunun görev yapacağını duyurdu.

BİR HAFTADA İKİ SALDIRI

Başkentte 3 Mayıs'ta Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki K.K'nin silahlı saldırısında 8'i çocuk, biri güvenlik görevlisi 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Dün akşam da 21 yaşındaki saldırgan U.B, Mladenovac'ın Dubona köyünde seyir halindeki araçtan otomatik tüfekle etrafa rastgele ateş edip 8 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Saldırgan, 600 güvenlik görevlisinin katıldığı kapsamlı operasyon sonucu Kragujevac kentinde gözaltına alınmıştı. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.