TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinemacılardan festival şartı

Sansür tartışmalarıyla gündeme gelen ve iptal edilen 60. Antalya Film Festivali’nin yeniden düzenlenmesi söz konusu. Fakat destek verilmesi beklenen sinemacıların şartları var

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sinemacılardan festival şartı

Oyuncular Sendikası, DİSK/SİNE-SEN, Sinema Televizyon Sendikası, TÜRSAV, SESAM, BİROY, FİLMYÖN, SETEM, SENARİSTBİR, ÇASOT, SİYAD ve Kadın Yönetmenleri Derneği bir rapor yayınladı.

Raporda, yeniden düzenlenmesi planlanan 60. Antalya Film Festivali ele alındı. Raporu hazırlayan kurumlar, film seçkisi ve jüri üyelerinin değişmeden kalması halinde ‘festivalin sanatsal organizasyonu konusunda gerekli sorumluğu alacaklarını vurguladılar.

YENİDEN DÜZENLENECEK, AMA…

Sinemacıların raporunda yer alan ifadeler şöyle: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve heyetinin talebiyle kendileriyle bir araya geldik. Film sektörü temsilcileri olarak, ‘Kanun Hükmü' belgesel filminin festivalden çıkarılmasının hiçbir meşru sebebi olamayacağını, festivale kabul edildiği açıklanan filmlerin sansüre maruz bırakılmadan sinemaseverlerle buluşması, sanatsal ifade özgürlüğünün baskılanmaması gerektiğini aktardık… İptal olduğu açıklanan festivalin 2023 yılında tekrar yapılması düşünülüyorsa, belirlenen jüri üyelerinin ve 'Kanun Hükmü' belgeseli dâhil tüm filmlerin aynı şekilde programda yer almasının doğru olacağını ifade ettik. Bu adım atıldığı takdirde film sektörü bileşenleri olarak festivalin sanatsal organizasyonu konusunda gerekli sorumluğu alacağımızı vurguladık. Sansür yanlışından geri dönülmeyen bir festival organizasyonuna ise destek vermeyeceğimizi belirttik. Antalya Film Festivali Başkanı Muhittin Böcek ve heyeti, önerimizi yeniden değerlendireceklerini ve kısa süre içinde dönüş yapacaklarını aktardı.”

NE OLMUŞTU?

İptal edilen 60. Antalya Film Festivali'nin yeniden yapılması için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve festival başkanı Muhittin Böcek harekete geçti. Başkan Böcek, sinemacılar ile bir araya gelmişti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bidaha Garaj Festivali Beyoğlu'nda başladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.