TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serter: Açılışı bizim iktidarımıza kalacak

CHP İzmir Milletvekili Serter, işçi greviyle yeniden gündeme gelen Şehir Hastanesi’nin açılışının 8. kez ertelenmesine tepki gösterdi ve “Burası açılmaz. Burası bizim iktidarımıza kalacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2023 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Serter: Açılışı bizim iktidarımıza kalacak

TENZİLE AŞÇI- ÖZEL HABER

Temeli Mart 2014’te dönemin AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle atılan İzmir Şehir Hastanesi’nde beklenen açılış bir kez daha ertelendi. 2011 genel seçimlerinde hükümetin seçim vaatlerinden biri olan, Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığıyla hayata geçirilmesi planlanan 2 bin 60 yataklı dev hastanenin 2017’de hizmete gireceği duyurulmuştu. Ancak hastanenin açılış tarihi, yaşanan finansman krizi nedeniyle ilk olarak 2020 yılı Mayıs ayına ertelenmiş ve ardından 7 kez daha ertelenmişti. 17 Şubat’ta gerçekleştirilecek İktisat Kongresi için İzmir’e geleceği duyurulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şehir Hastanesi’nin de açılışını yapacağı belirtilirken, açılışa günler kala bir erteleme kararı daha alındı. Açılışı yılan hikayesine dönen ve bir kez daha grevle gündeme gelen hastanenin açılışının ertelenmesine muhalefet başta olmak üzere bir çok kesimden tepki gelirken, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, ‘açılış’ süreci ile ilgili İLKSES’e konuştu.

BURAYI ÇÖPE ATAMAYIZ

Hastane için servet harcandığına dikkat çeken Serter, işçilerinin grevine dikkat çekerken açılışının CHP iktidarında yapılacağını belirtti ve “Şu anda İzmir’in Bayraklı sırtlarında büyük bir şehir efsanesi var. Bu efsane AK Parti ve tek adam rejiminin kötü mimari eseri. Buranın yolu bile yok. Bu adamlar temeli atarken bile hastaneye nasıl varılacağına bakmamışlar. Oraya günlük 75 bin kişi gidip gelecek, hangi yoldan gidecekler? Açıldıktan sonrası da hikaye. Bu, 8. ertelemeleri. Burası açılmaz. Burası bizim iktidarımıza kalacak. Büyük bir heyula bu bina. Burası milli bir servet. Buraya çok para akıtıldı. Herkesin vergisinden artırılan bedeller buraya gitti. Buranın mutlaka düzenli bir şekilde belki birkaç tane büyük birimin toplanacağı bir hastane olması gerekiyor. Bu hastanenin bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Yapılmış bir yer. Burayı çöpe atamayız. Şu anda orada işçiler maaşlarını alamıyorlar. Firma da batmak üzere. Rezalet bir durum İzmir için” dedi.

MALI GÖTÜRMEK İSTİYORLAR

Serter, hastane için harcanan bedellerin de şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmadığının altını çizerek “Orası için plan ve bütçede getirdikleri tüm rakamlar çok afaki ve düşük. 2022 bütçesine göre ihale bedelini 60 kat artırmışlar. Bunların malı nereden götürmek istedikleri belli değil. Ama şehir hastaneleri üzerinden malı götürmek istiyorlar ve götürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.