TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şentop: Fiilen seçim ilk turda bitmiştir

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "İttifaklar ile adayların oy oranları aşağı yukarı aynı" olduğunu belirterek, "Seçim fiilen ilk turda bitmiştir." dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şentop: Fiilen seçim ilk turda bitmiştir

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, NTV'ye konuştu.

Şentop 14 Mayıs seçim sonuçlarını yorumladı. İşte Mustafa Şentop'un açıklamalarından satır başları: İttifaklar ile adayların oy oranları aşağı yukarı aynı. Fiilen seçim ilk turda bitmiştir.

YÜZDE 50+1 ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Seçimin ikinci tura kalmayacağı bir sistem düşünülebilir. Seçim öncesi Kılıçdaroğlu kazanıyor, Muharrem İnce engelliyor gibi bir hava oluşturdular. 

Aynı anket şirketlerinin bir hafta öncesinde farklı sonuçlar paylaştıklarını gördük. Bu anket şirketlerinin durumunu da değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Yapay bir motivasyon oluşturdular, ortaya çıkan tablo Türkiye gerçekliğinin öyle olmadığını gösterdi. 

İKİNCİ TURDA MOTİVASYON KAYBI YAŞANIR MI?

Cumhurbaşkanını destekleyen kesimde bir üzüntü var keşke ilk turda bu iş bitseydi diye düşünenler var benim görüştüğüm insanlar arasında. Bu sefer işi sıkı tutmamız gerekir ve bu sefer yüksek farkla bunu tamamlamamız gerekir kanaatindeyim. Erdoğan'ı destekleyen seçmenin motivasyonu yüksek. 

STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ

Yeni bir strateji olmaması gerekir. İkinci tur ilk seçimin devamı. AK Parti öncesinde de aynı şeyleri söyledi. Öbür taraftan Sayın Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçim sonuçları üzerine bambaşka bir söyleme döndüğünü görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu kadar düşük oy almasının sebebi güven meselesiydi. Her alanda bir insanın şampiyon olabilmesi insanda bir tereddüt oluşturuyor. Kişinin bir görüşü olur, görüş değişikliği olur tabii ama bunu milletimizin anlayacağı şekilde ve sürede olur. NTV

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.