TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim torbaları sandık kurullarına teslim edilmeye başlandı

İzmir ve Aydın'da il ve ilçe merkezi dışında kalan köy ve mahallelerde oy verme işlemi için hazırlanan seçim torbaları, teslim alınmaya başlandı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçim torbaları sandık kurullarına teslim edilmeye başlandı

İzmir ve Aydın'da il ve ilçe merkezi dışında kalan köy ve mahallelerde oy verme işlemi için hazırlanan seçim torbaları, sandık kurulu başkanlarınca teslim alınmaya başlandı.

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Aydın'da son hazırlıklar yapılıyor.

İl Seçim Kurulu tarafından Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde seçim görevlilerine eğitim verilmesinin ardından seçim malzemelerinin bulunduğu torbalar sandık kurulu başkanlarına teslim edilmeye başlandı.

Sandık kurulu başkanları, içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listesinin bulunduğu torbaları kontrol ederek teslim aldı.

Kentte 2 bin 731 bin sandıkta 876 bin 572 seçmen oy kullanacak.

Sandık görevlilerine eğitim

İzmir'de de il ve ilçe merkezleri dışındaki köy ve mahallelerde görev yapacak seçim görevlilerinin eğitim süreci devam ediyor.

Kemalpaşa ilçesindeki Dere Tesisleri'nde sandık kurulu başkan ve memurlarına verilen eğitimde yaklaşık 500 katılımcıya seçmen kimlik tespiti, oy kullandırma işlemleri ve engellilere yönelik işlemler anlatıldı.

Kentte il ve ilçe merkezi dışındaki mahalleler için seçim torbalarının bugünden itibaren, merkez mahalleler için ise 14 Mayıs Pazar günü sabah 05.00'de verilmeye başlanacağı bildirildi. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.