TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim sonrası 'şişirilmiş' altın fiyatları sönebilir

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte altına yatırım arttı fakat seçimlerin ardından 'şişirilmiş' fiyatlar yatırımcıyı zarara uğratabilir

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçim sonrası 'şişirilmiş' altın fiyatları sönebilir

KEMAL ÖZKURT - ÖZEL HABER

Türkiye'de 14 Mayıs genel seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla birlikte piyasalardaki dalgalanma devam ediyor. İkinci turun ardından altında artış bekleyerek yönelen yatırımcılara uyarıda bulunan İzmir Tarihi Kemeraltı çarşısı Kuyumcu esnafı Aydın Banda, "Uzun vadede altın her zaman alınır fakat bu ortamda altın alacak vatandaşların dikkatli olmasını tavsiye ediyorum" dedi. 



ALTIN ALACAKLAR DİKKAT!
Seçim arasında altın fiyatlarıyla ilgili bir algı oluşturulduğunu ve vatandaşın eline para geçtiği gibi gram altın almaya geldiğini ifade eden Banda, "Seçimlerden sonra altın yükselecek diye altına olan talep arttı. Altın şu anda da normallerin üstünde ama ben fiyatların şişirilmiş olduğunu düşünüyorum. Altın almaya gelen arkadaşlarımızı biz uyarıyoruz fiyatlar düşecek almayın diye. Seçimlerin ardından da muhtemelen bir iki haftalık süreçte fiyatların düşeceğini düşünüyorum. Çünkü ilk tur seçimlerinden sonrada gördük ki altın gram bazında bin 500 TL'den bin 300 TL'ye geriledi. Uzun vadede altın her zaman alınır fakat bu ortamda altın alacak vatandaşların dikkatli olmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu. 

ESKİ ALTIN SATIŞLARI KALMADI
Düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kuyumcuların beklentilerini de aktaran Banda, "Özellikle düğüncülerin artan altın fiyatları yüzünden artık eskisi gibi altın almıyor.  Eskiden aileler evlenecek çocukları için 10 tane bilezik alırdı şimdi o rakamlar 2'ye düştü. Bunun haricinde altındaki ayarlar düştü. Eskiden 22 ayardan aşağıya altın olmazdı şu anda 14 ayara kadar düştü. Önceden herkes komşusuna bir çeyrek altın takardı, 0.25 gramlık altın almaya başladı" diye belirtti. 

POPÜLER YATIRIM ARACI 'ALTIN'
Altınların artık takıdan çok yatırım amaçlı olarak kullanıldığını ifade eden Banda, "Yeni jenerasyon artık eskiler gibi bileğinde altınlar takarak dolaşmıyor. Bunun yerine gram şeklinde alarak daha çok yatırım amacıyla değerlendiriyorlar. Bu tür talep değişikliğinden dolayı da bilezik, kolye, küpe gibi takı şeklinde kullanılan altınlarda biraz düşüş yaşıyoruz. Yaz aylarında satışlar biraz daha artsa da kış aylarında neredeyse durma noktasına geliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.