TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim kurulu önündeki kuyruk sıfırlandı

Sonuçlar için heyecanlı bekleyiş devam ederken Konak’ta oyların toplandığı Bıçakçı Han'da oluşan ve metrelerce devam eden kuyruk sıfırlandı. Oylar içeri alınarak veriler girilmeye başlandı

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 22:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçim kurulu önündeki kuyruk sıfırlandı

TENZİLE AŞÇI

Yüzyılın seçimi olarak görülen 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçiminde oy sayımı devam ediyor.

Oy sayımına ilişkin birçok ilden itirazlar olduğu söylenirken ajanslardan gelen veriler arasındaki uyuşmazlık devam ediyor.

Geçtiğimiz dakikalarda açıklama yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK’ya çağrı yaparak verilerin girilmediğini ifade etmiş ve “verileri girin” demişti.

SANDIK GÖREVLİLERİ İÇERİ ALINDI

Öte yandan İzmir’de ise Bıçakçı Han’da oyların hala toplanmaya devam ettiği ve seçim kurulu önündeki uzun kuyruk dikkat çekmişti.

Son dakika bilgilerine göre; Bıçakçı han önündeki kuyruk sıfırlandı ve sırada bekleyen sandık görevlileri içeri alınarak veriler girilmeye başlandı.

Edinilen bilgilere göre Atatürk Lisesi gibi merkezde yer alan okullardan oyların gelmesinde gecikmeler yaşandı. Konak bölgesinde bulunan bazı okullarda da oyların torbaya konulup mühürlenmesi gecikti.

Oyların seçim kuruluna getirilmesindeki nedenlerin ise bazı sandıklarda art arda yapılan itirazlar olduğu ifade edilirken bazı sandıklardan da torbalara konulan oyların peyder pey gönderilmesi nedeniyle gecikme olduğu öğrenildi.

Bazı sandıklardan gelen oy torbalarında da eksik belgelerin olduğu ve kesin sonuçların girilmesi için belgelerin tamamlanmasını beklendiği görüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.