TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanatçı Onur Akın, siyasete atılıyor

Sanat hayatında 400’ün üzerinde besteye imza atan Onur Akın, “Mecliste sanatçının birleştiren gücüne ihtiyacımız var” diyerek 28. dönem için kolları sıvadı

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sanatçı Onur Akın, siyasete atılıyor

VEDAT ARAZ
Bugüne kadar ‘Seviyorum Seni’, ‘Gaybana Geceler’, ‘Bekle Bizi İstanbul’, ‘Yağmur Yüreklim’, ‘Asi ve Mavi’, ‘Bana Bir Gül Ver’, ‘Geceyi Sana Yazdım’ ve ‘Ey Hayat’ gibi dillerden düşmeyen 400’ün üzerinde besteye imza atan, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) hazırladığı ‘Kılıçdaroğlu Marşı’, ‘Bir Islık da Sen Çal’, ‘Ak Dediler Kara Çıktı’, ‘Bıktık Vallahi’ ve ‘CHP sen demek’ gibi duygulara tercüman olan seçim şarkıları ile de dikkat çeken özgün müziğin önemli sanatçılarından Onur Akın, “Mecliste sanatçının birleştiren gücüne ihtiyacımız var” diyerek 28. dönem milletvekilliği için CHP’den aday adayı oldu.

“Ülkemin sorunlarına duyarlı bir yurttaş olarak her zaman haktan, hukuktan, adaletten, eşitlikten ve emekten yana oldum” diyerek açıklamalarda bulunan Akın, sanat hayatı boyunca sevgiyi, barışı, dostluğu, ortak yaşam kültürünü, birliği ve beraberliği öncelikleri arasında tutan bir sanatçı duruşu sergilediğini belirtti. 

f-5

SANATÇILARIN SORUNLARI İÇİN
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ülkemizdeki tüm renkleri taşıması gerektiğinin altını çizen Akın, “Bu nedenle sanatın, sanatçının; sanatsal emeğin karşılığını bulmasında son derece öneme sahip telif haklarının sorunlarını ve sanatçıların sosyal güvencelerinin yetersizliğini biliyor, çözümü için Meclis’te olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.  Halkın da mutlaka toplumsal dertleri dert edinen aydın sanatçıları mecliste görmek isteyeceğini dile getiren Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatçılar; başta kadınlar, çocuklar olmak üzere, insan hakları, aş, iş, sosyal güvence ve demokrasi gibi toplumsal sorunlar konusunda genellikle duyarlıdır. Benim duyarlılığımın oluşmasında, Gazetecilik eğitimi almış olmamın da katkısı var kuşkusuz. Bunun için mecliste olmak istiyorum.”

SANATÇI SİYASETE KUCAKLAYICILIĞI GETİRİR
“Denir ki, ‘Sanatçı sanatçılığını yapsın, ne işi var siyasette...’ Tabii ki doğru değildir bu görüş. Sanatçı siyasete inceliği getirir. Derinliği getirir. Kucaklayıcılığı getirir. Yeni bir dil getirir. Renk getirir. Daha önemlisi şarkılarını dinleyen kitle farklı siyasi yelpazelerdedir. Müziğin büyüsüyle bu kesimler arasında köprüler kurar. Kaynaştırır farklı duranları. Önyargı duvarlarını yıkar. İnsanlar birbirlerini dinler. Ortak hedefler doğrultusunda yola çıkarır. Bunun için de mecliste olmak istiyorum.”
“Sanatın sıcak sesi mecliste de yükselsin…” diyen Akın, ‘Bir ıslık da sen çal’ diyerek destek çağrısında bulundu. 

ONUR AKIN KİMDİR?
Sanat hayatında 30. yılını geçtiğimiz yıl kutlayan özgün müziğin efsane isimlerinden Onur Akın, tekli çalışmaları hariç bugüne kadar 16 albümü sevenleriyle buluşturdu. Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğan ve şiir gibi bir dünya düşlediği için müziğinin dilini ‘şiir’ olarak belirleyen Akın, “Şiir bestecisi” ve “Kentli ozan” olarak tanınıyor. ‘Seviyorum Seni’, ‘Gaybana Geceler’, ‘Bekle Bizi İstanbul’, ‘Yağmur Yüreklim’, ‘Asi ve Mavi’, ‘Bana Bir Gül Ver’, ‘Geceyi Sana Yazdım’ ve ‘Ey Hayat’ gibi birçok bestesi zamana direnerek klasikleşen Akın, müziğiyle aşkların, sevinçlerin ve hüzünlerin yoldaşı oldu. Akın, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) hazırladığı ‘Kılıçdaroğlu Marşı’, ‘Bir Islık da Sen Çal’, ‘Ak Dediler Kara Çıktı’, ‘Bıktık Vallahi’ ve ‘CHP sen demek’ gibi duygulara tercüman olan seçim şarkıları ile de dikkat çekti. Besteleriyle televizyon, sinema projeleri ve çeşitli kampanyalarda da yer alan Akın, yurt içinde ve yurt dışında sayısız konser verdi. Birçok ödüle layık görülen Akın, ayrıca MÜYORBİR (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi olarak yorumcu sanatçıların hakları için de mücadele etmektedir. Eylül Müzik’in kurucusudur.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.