TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Cevat Öncü kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 12:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü kimdir?

Samsun’un önde gelen iş insanlarından biri olan Cevat Öncü, mühendislik alanında birçok faaliyette bulundu Eğitim hayatını tamamlamasının akabinde aktif olarak iş hayatında yer almaya başlayan Öncü, futbola olan ilgisiyle de tanınıyor. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Cevat Öncü kimdir? Birlikte inceleyelim.

Cevat Öncü kimdir?

Cevat Öncü, 1963 yılında Samsun'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Samsun Çırakman Köyü İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, Samsun Merkez Ortaokulu ve Samsun 19 Mayıs Lisesi'nden mezun oldu. Yükseköğrenimine devam etmek için İstanbul'a gitti ve 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

Cevat Öncü iş hayatında hangi görevlerde bulundu?

Mezuniyetinin ardından Samsun'da iş hayatına başlayan Öncü, İnsaş Anonim Şirketi'nde şantiye mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra Ekol Mimarlık'ta proje mühendisi olarak görev aldı. 1984 yılında, mühendislik diplomasını aldığı gün, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası'na üye olan Öncü, birçok dönem boyunca bu odada çeşitli pozisyonlarda hizmet verdi. 1996-2000 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, daha sonra 2000-2002 ve 2014-2022 yılları arasında beş dönem Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez Danışma Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. İnşaat sektöründe de etkin bir rol oynayan Cevat Öncü, 1989-2005 yılları arasında kurucu ortağı olduğu Palet Mimarlık ve Mühendislik'te birçok projede yer aldı. 1988 yılında Baret İnşaat'ı kurarak, müteahhitlik kariyerine adım attı ve önemli projelere imza attı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'na üye olarak iş dünyasında da etkin bir rol oynayan Öncü, Samsun'da bulunan çeşitli meslek odalarının birliğini oluşturan Samsun Akademik Odalar Birlikteliği'nin kurucuları arasında yer aldı.

Cevat Öncü futbol oynadı mı?

Spor alanında da aktif olan Cevat Öncü, 10 yıl boyunca amatör olarak futbol oynadı. Samsun Tekkeköy Beldespor, Samsunspor PAF ve Samsun Çırakmanspor kulüplerinde forma giyen Öncü, futbol kariyerinin ardından spor yöneticiliği yapmaya başladı ve Samsunspor gibi önemli kulüplerde çeşitli görevlerde bulundu.

Cevat Öncü evli mi?

Cevat Öncü, evli ve üç çocuk babasıdır.

Cevat Öncü Twitter (X) hesabının adı nedir?

Cevat Öncü Twitter (X) hesabını “cevatoncu55” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.