TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte tapu dolandırıcılarına İzmir merkezli operasyon

Resmi belgede sahtecilik yapıp sahte banka dekontu ile araç dolandırıcılığı, sahte kimlikler ile tapu dolandırıcılığı yaparak 28 müştekiyi yaklaşık 30 milyon lira dolandıran şebekeye yönelik İzmir merkezli 14 ilde operasyon gerçekleşti. Gözaltına alınan şüphelilerden 39’u tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 18:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sahte tapu dolandırıcılarına İzmir merkezli operasyon

Resmi belgede sahtecilik yapıp sahte banka dekontu ile araç dolandırıcılığı, sahte kimlikler ile tapu dolandırıcılığı yaparak 28 müştekiyi yaklaşık 30 milyon lira dolandıran şebekeye yönelik İzmir merkezli 14 ilde operasyon gerçekleşti. Gözaltına alınan şüphelilerden 39’u tutuklandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı olarak elde edilmesi ve kullanılması, nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama suçlarına karışan şebekeyi tespit etti. Şüphelilerin sahte banka dekontu ile araç dolandırıcılığı, sahte kimlikler ile tapu ve değerli saat dolandırıcılığı yaparak 28 kişiyi yaklaşık 30 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

14 ilde düğmeye basıldı

Şüphelileri yakalamaya yönelik harekete geçen ekipler, İzmir, İstanbul, Uşak, Denizli, Manisa, Ankara, Ordu, Diyarbakır, Gaziantep, Tekirdağ, Kayseri, Van, Sinop ve Bursa illerinde eş zamanlı yapılan operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 53 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda suçta kullanılan dokümanlar ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığını Aklama Suçuna” istinaden 49 şüphelinin banka ve kripto para borsalarında bulunan hesaplarına bloke konularak şüphelilere ait 3 binek otomobile ve 1 adet dubleks daireye el konuldu. Öte yandan polis ekipleri tarafından, dosya çerçevesinde şüphelilerin gerçekleştirmek istedikleri 100 milyon liralık 10 eylemin de engellendiği bildirildi.

39 tutuklama

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 39’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.