TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı Yaşam ve Spor

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2020 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 04:52
Sağlık veya sağlıklı yaşam kavramıyla ilgili olarak vurgulanması gereken en önemli nokta, sağlığın; sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil, aynı zamanda bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali içinde yaşamasıdır. Sağlığı tehdit edebilecek birçok problemin var olduğu günümüz dünyasında, sağlıklı yaşam sürdürebilmek için sağlık alanında bilgilerin doğru ve güncel olmasıyla birlikte, bu bilgilerin hayata geçirilmesi de ayrı bir önem taşımaktadır.
Yaşam boyunca, sağlıklı ve formda olmak herkesin hayalidir. Bu hedef doğrultusunda, sağlığı korumak ve daha sağlıklı olabilmek için, yaşam içinde birçok faktörden söz edilebilir ama bütün bu faktörlerin arasında yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite, sağlıklı yaşam adına büyük önem taşımaktadır.
Tüm dünyada fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin ve gerekliliğinin daha iyi anlaşılmasıyla birlikte, daha hareketli bir yaşam tarzı ve sportif aktiviteler geniş halk kitleleri tarafından benimsenmiştir. Ve böylelikle spor yapma alışkanlığı; obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, depresyon, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığının azaltılmasında önemli nedenlerden biri olmuştur..
Fiziksel aktiviteyle şekillen aktif yaşam tarzının benimsenmesiyle birlikte, hem her yaştan insanın fiziksel ve psikolojik sağlığının korunması ve geliştirebilmesi, hem de çağdaş şehir hayatının ulaşım ve doğa koşulları adına daha yaşanabilir hale dönüşmesi için özellikle bisiklet kullanımın yaygınlaşması son derece olumlu bir gelişmedir.
Bisiklet, spor olmanın ötesinde eğlenceli bir aktivite olarak da toplumun ilgisini çekmektedir. Yani spor yaparken aynı zamanda eğlenebilmek de mümkün! Her şeyden önce özgürsünüz. Pedala bastığınız sürece istediğiniz noktaya gidebilirsiniz ve giderken de birçok yeri görerek hissedebilir, fark edebilirsiniz. Çünkü araba ile geçmekten çok farklıdır bisiklet kullanmak. İzmir’de de bu şekilde keşfedebileceğiniz birçok nokta bulunmakta. İzmir bu açıdan bisikletlilere güzel fırsatlar tanıyor. Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Karaburun vb. gibi noktalara ulaşılabilir. İlk bakışta bu mesafeler şehir merkezlerine uzak gibi görünebilir. Ancak bisiklet sporunda istikrarla yapılan uzun süreli egzersizlerle, performansın yükselmesi kaçınılmazdır. O zaman da uzun mesafelerin bir zorluğu kalmayacaktır. Özellikle, şehir içinde, İzmir Körfezi’ni de içine alan bir rotada bisiklet yolu bulunması hem güvenli hem de oldukça uzun bir mesafe olduğu bisiklet binmek için alışma süreci için ideal bir parkur olarak göze çarpmaktadır.
Her yaşta sağlıklı olabilmek için, sporun vazgeçilmez bir etken olduğu gerçeğinden yola çıkarak, fizik aktiviteyi günlük alışkanlıkların arasına kazandırabilmek, sağlıklı yaşam adına çok olumlu bir adım olacaktır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.