TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılarca yemek yiyemiyordu... Geçirdiği ameliyat sonrası hayata yeniden tutundu

15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Gaziantep'te 4 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikayetleriyle mücadele ediyordu. Yemek yiyemediği ve yediği yemeği çıkarttığı için yaşam kalitesi ciddi şekilde etkilenmişti. Fakat gittiği hastanelerden sonuç alamamıştı. Neyse ki, Ceyda'nın şansı, geçirdiği başarılı ameliyatla döndü. Artık sağlığına kavuşan Ceyda, umut dolu bir geleceğe adım atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 03:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 03:30
Kaynak: İHA
Yılarca yemek yiyemiyordu... Geçirdiği ameliyat sonrası hayata yeniden tutundu

Yaklaşık 4 yıldır mide ağrılarına bağlı olarak yemek yeme zorluğu çeken 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, İstanbul, Ankara, Bursa gibi birçok hastaneye başvurmasına rağmen hastalığına teşhis konulamamıştı. Bu süre zarfında ciddi kilo kaybı yaşayan ve 52 kilodan 32 kiloya düşen Ceyda, umutsuzluğa kapılmadan arayışını sürdürdü. Sonunda şansını Gaziantep'te denedi. Burada Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül ve Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Hikmet İyem ile tanıştı. Yapılan tetkikler ve muayeneler sonucunda nadir görülen çölyak arter bası sendromu teşhisi konuldu. Durumu acil olarak değerlendirilen Ceyda, doktorların gerçekleştirdiği tedavi ve 4 saatlik operasyon sonrasında sağlığına kavuştu.

"Hastalığınızın izini sürün"

Ceyda Süleymanoğlu, hastalık sürecinde büyük mücadeleler verdiğini dile getirerek, herkesin kendi hastalığının peşinden gitmesi ve pes etmemesi gerektiğini vurguladı. Çölyak damarı hastası olduğunu belirten Süleymanoğlu, "Bu hastalığı 4 yıldır yaşıyorum. Yediğim her öğünden sonra şiddetli karın ağrıları çekiyordum. Yurt içi ve yurt dışındaki birçok doktora başvurduk. Ancak, teşhis konulamadı. Doktorlar genellikle bağırsaklarımı inceledi ve antibiyotikler ile mide koruyucu ilaçlar verdi. Ancak sonuç alamadık. Medical Point Gaziantep Hastanesine geldiğimde, buradaki doktorlar durumu hemen tespit ederek ameliyatımı gerçekleştirdiler. Ameliyat sonrasında ilk kez karın ağrısı yaşamadım. Artık günde üç öğün yemek yiyebiliyorum. Şu an çok mutluyum. Hastalık sürecimde 52 kilodan 32 kiloya kadar düştüm. Eğer bir hastalığınız varsa, izini sürün, araştırın ve pes etmeyin, sonunda mutlaka çözüm bulursunuz" şeklinde konuştu.

"2 nadir görülen hastalık tespit ettik"

15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu'nun hastaneye başvurmasıyla birlikte, Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Hikmet İyem, hastalığın teşhis sürecini anlattı. Prof. Dr. İyem, "Hastamız, yemek yeme zorluğu, karın ağrısı ve bulantı gibi şikayetlerle bize başvurdu. Bu rahatsızlıklarını 4 yıldır yaşıyormuş. İstanbul, Ankara, Bursa gibi birçok şehirde doktora gitti, birçok test yapıldı ancak net bir tanı konulamadı. Bu süreçte 20 kilo kaybettiği için oldukça zayıf bir halde bize geldi. Hastanın durumu gerçekten endişe vericiydi. Elimizdeki tetkikler ve incelemeler sonucunda belirli bir teşhise ulaşmaya başladık. Renkli filmleri incelediğimizde, bağırsaklarla ilgili sorunları gözlemledik ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül ile birlikte hastamızda 2 nadir görülen hastalık teşhisi koyduk. Bunlardan ilki, çölyak arter bası sendromuydu. Özellikle mide, bağırsak ve karaciğeri besleyen çölyak arterin bir kas tarafından baskı altında olduğunu tespit ettik. Bu nedenle, yemek yendiğinde mideye yeterli kan gitmemesi, hastanın karın ağrısı ve bulantı yaşamasına neden oluyordu. İkinci tanımız ise ince bağırsağın aorttan çıkan bir damarla aort arasında sıkışmasıydı. Bu durum da yemeklerin bu sıkışık bölgeden geçememesine ve karın ağrısına yol açıyordu. Hasta için detaylı bir program hazırladık ve 4 saatlik bir ameliyatla çölyak arter üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştirdik" dedi.

"Hastanın Durumu Giderek İyileşiyor"

Doç. Dr. Mesut Gül, hastanedeki başarılı ameliyat sonrasında hastanın karın ağrısı ve bulantılarının sona erdiğini ve sağlıklı bir şekilde kilo almaya başladığını belirtti. Doç. Dr. Gül, "İlk olarak hastamızın teşhisi konuldu. Ardından ameliyat sırasında genellikle 12 parmak bağırsağının son kısmının sıkışmasıyla meydana gelen superior mezenterik arter sendromuna müdahale ettik. Bu durum, yenilen yemeklerin aşağıya doğru iletilmemesi ve bulantıya yol açar. Darlık kısmını bypass ederek ince bağırsaklar ile mide arasında yeni bir yol oluşturduk. Sonrasında dikişlerin iyileşmesini bekledik ve şu anda hastamızın durumu oldukça rahatladı. Ceyda şimdi yemek yiyebiliyor ve kilo almaya başladı, bu çok önemli bir gelişme. Ceyda, hastaneye geldiğinde durumu oldukça kötüydü. Prof. Dr. Hikmet İyem, hastanın ameliyat öncesi hazırlıklarını yaptı ve şimdi durumu giderek iyileşiyor. Ameliyata 32 kilo ile girmişti ve şu anda 33,5 kilogram. Bizim gözetimimiz altında daha fazla kilo alacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Kızımın Sağlığına Kavuştuğu İçin Çok Mutluyum"

Abdullah Süleymanoğlu, kızının sağlığına kavuştuğu için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, doktorlara teşekkür etti. Süleymanoğlu, "Kızımız 4 yıldır şiddetli karın ağrısı ve bulantı yaşıyordu. Farklı şehirlerde birçok hastaneye başvurduk, ancak 4 yıl boyunca bir teşhis konulamadı. Doktorlar sindirim sistemi sorunlarını araştırıyordu, ancak Medical Point Gaziantep Hastanesinde sorunun damarlarda olduğunu tespit ettik. Ameliyat öncesinde sürekli olarak damar yoluyla ve mama ile besleniyordu. Ancak şimdi sağlığına kavuştu ve 4 yılın ardından ilk kez yemek yemeye başladı. Bu süreçte bizimle ilgilenen doktorlarımıza minnettarız" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.