TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden görülen kuş gribi yumurta fiyatlarını artırdı

Başta ABD ve Japonya’da olmak üzere görülen kuş gribi, dünya genelinde yumurta fiyatlarını yükseltti

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 11:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeniden görülen kuş gribi yumurta fiyatlarını artırdı

ABD, Japonya ve diğer ülkelerde 2023 yılında kümes hayvanları tesislerinde kuş gribine yeniden rastlanması yumurta fiyatlarını yükseltti. Kanatlı hayvanlar üzerinde oldukça bulaşıcı ve ölümcül olan virüs, son günlerde süt ürünleri ve büyükbaş hayvanlarda da tespit edildi.

Gıda ekonomisti David Anderson, "Yumurta fiyatlarındaki büyük artışın nedeni, HPAI'nin (yüksek patojenik kuş gribi) yumurta çiftliklerini vurması ve tavukları öldürerek yumurta üretimini azaltmasıdır" ifadelerini kullandı. 2023’ün son iki ayında 14 milyondan fazla yumurtlayan tavuğun kuş gribi nedeniyle telef olduğu belirtilirken, Tarım Bakanlığı'nın paylaştığı bilgilere göre, son 1 aylık süre içinde ABD’nin ticari sürüleri arasında 8 milyondan fazla kuşun enfekte olmaya devam ettiğini gösterdi.

Sektörün önemli isimlerinden ABD, AB, Rusya, Güney Afrika, Hindistan ve Nijerya gibi dünya çapındaki birçok ülke ve bölge tarihi yüksek fiyat seviyeleriyle karşı karşıya olduğu açıklamaları yapılıyor. Yumurta fiyatları  yılbaşından bu yana ABD’de yüzde 10 artan yumurta fiyatları Japonya’da ise yüzde 20 arttı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.