TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanından toz taşınımı uyarısı: KOAH ve astımı olanlar maske taksın

Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, bölgede meydana gelen toz taşınımının KOAH ve astım gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerde olumsuz etkilere neden olabileceğini belirtti. Aldemir, özellikle risk grubundaki kişilerin dışarı çıkarken maske takmalarını önerdi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 03:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 03:30
Kaynak: İHA
Uzmanından toz taşınımı uyarısı: KOAH ve astımı olanlar maske taksın

Alanya ilçesinde yaşanan toz taşınımıyla ilgili olarak konuşan Nadir Aldemir, tozun insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı gibi belirtilerin yanı sıra gözlerde kızarıklık ve göz yaşarmasına neden olabileceğini belirtti. Özellikle yaşlılar, KOAH ve astım gibi solunum yolu hastalığı olanlar ile küçük çocukların risk altında olduğunu dile getirdi.

Aldemir, tozun azalması için meteorolojik faktörlerin etkili olacağını söylerken, risk grubundaki kişilere maske takmalarını ve düzenli ilaç kullanmalarını önerdi. Bölgedeki toz taşınımının birkaç gün içinde etkisinin azalacağı belirtildi.

Öte yandan, Alanya ilçe merkezinde esnaflık yapan Kemal Eras, tozun etkisinin araçlar ve dükkanlar üzerinde belirgin olduğunu belirtti. Toz nedeniyle oluşan kirliliğin hem vatandaşlara hem de işletmelere zarar verdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.