TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanından ışıltılı bir cilt için altın değerinde öneriler

Dermatoloji uzmanları, rüzgar ve soğuk havanın cilt kuruluğuna ve mat bir görünüme neden olduğunu belirtti. Bu durumun önüne geçmek için kış mevsiminin sona ermesiyle birlikte alınacak basit önlemlerle ışıl ışıl bir cilde sahip olmanın mümkün olduğunu söyedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 02:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 02:30
Kaynak: İHA
Uzmanından ışıltılı bir cilt için altın değerinde öneriler

Dr. Gülbiye Güler, kapalı ortamlardaki ısıtıcıların ciltte kurumaya ve kırışıklıklara yol açabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, kış mevsiminin olumsuz etkilerinden korunarak parlak bir cilde sahip olmanın önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Güler, "Bahara girerken ışıltılı bir cilt için, cilt temizliği çok önemlidir. Peelingler ve cilt bakımlarıyla cilt ölü dokulardan ve yabancı maddelerden arındırılmalıdır. Bu işlemler cildin yapısına göre yapılmalıdır. Temizlenen cilt siyah noktalardan arındırılarak daha ışıltılı hale getirilir" dedi

Kış boyunca kuruyan cildin nemlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Güler, nemlendiricilerin cildin tipine uygun olması gerektiğini belirtti.. Ayrıca, cildin onarılması ve tazelenmesi için A, B, C ve E vitaminlerini içeren sebze ve meyvelerle beslenmenin önemli olduğunu söyledi.

Dr. Güler, cildi matlaştıran ve kırışıklıklara neden olan alışkanlıklardan uzak durmanın da önemli olduğunu vurguladı. Sigara, alkol ve kafeinden kaçınılması gerektiğini belirterek, günde 2 fincan yeşil çay tüketilmesini önerdi.

Cildin daha parlak görünmesi için bol su içmenin önemli olduğunu söyleyen Dr. Güler, kan dolaşımını arttırmak için düzenli olarak açık havada yürüyüş yapılmasını tavsiye etti.

Bahar aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş koruyucu faktörlü kremlerin kullanılması gerektiğini belirten Dr. Güler, kişisel bakım ürünleri dışında dermatologlardan destek alınabileceğini ifade etti. Özellikle vitamin karışımlarından oluşan mezoterapi ve PRP gibi uygulamaların cilde nem verdiğini ve kırışıklıkları azalttığını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.