TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanı uyardı: Güneş gözlüğü seçerken bunlara dikkat edin!

Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sibel Malazgirt, güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirme yaparak, göz sağlığı için önemli ipuçları verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 04:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 04:00
Kaynak: İHA
Uzmanı uyardı: Güneş gözlüğü seçerken bunlara dikkat edin!

Güneş ışınlarının göz sağlığına zarar verebileceğine dikkat çeken Malazgirt, UV koruması olan güneş gözlüklerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Malazgirt, güneş gözlüğü seçiminde öncelikli olarak camların UV-A ve UV-B ışınlarını yüzde 100 bloke etmesi gerektiğini belirtti. Bu özelliğin olmadığı gözlüklerin kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra, kaliteli güneş gözlüklerinde güvenilir tescil belgesi ve etiketinin bulunması gerektiğini vurgulayan Malazgirt, tüketicilerin bu belgelere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Güneş gözlüğü seçerken cam renklerinin kullanım yerine göre doğru seçilmesi gerektiğini aktaran Malazgirt, siyah, koyu gri ve kahverengi camların yoğun güneş ışığı ve günlük kullanım için uygun olduğunu belirtti. Yeşil renkli camların gözleri dinlendirdiğini ve su üzerindeki yansımaları azalttığını ifade eden Malazgirt, sarı, altın ve açık kahverengi camların ise parlaklık koşullarında tercih edilebileceğini aktardı.

Ayrıca, Malazgirt, güneş gözlüğünün cam kalitesinin kontrol edilmesi gerektiğini ve gözlüğü hareket ettirirken camın düzgün kalması gerektiğini söyledi. Çerçevenin yüzünüze uygun olması ve ışığın göze girişini engellemesi gerektiğini belirten Malazgirt, doğru seçilmiş kaliteli bir güneş gözlüğünün göz sağlığı için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.