TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanı anlattı: İdrar kaçırma nasıl tedavi edilir?

Fizyoterapist Bilge Özel, pelvik taban fonksiyonlarını düzenlemeyi amaçlayan ürojinekolojik rehabilitasyonun önemine dikkat çekti.  Ürojinekolojik rehabilitasyon, leğen kemiği içerisinde bulunan mesane, rektum ve üreme organlarını destekleyen kas ve bağlardan oluşan pelvik tabanın en uygun hale getirilmesini hedeflediğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 06:00
Kaynak: İHA
Uzmanı anlattı: İdrar kaçırma nasıl tedavi edilir?

Uzman terapistler tarafından uygulanan ürojinekolojik rehabilitasyon, hasta eğitimini içerir ve pelvik taban kaslarını kuvvetlendirici egzersizleri, manuel tedavi yöntemlerini, elektrik stimülasyonunu ve nöromodülasyonu içerir. Fizyoterapist Bilge Özel idrar kaçırmanı nasıl tedavi edildiğini anlattı

Özel, bu rehabilitasyonun pelvik taban kaslarının dengeli çalışmasını sağlayarak idrar kaçırma, pelvik ağrı ve cinsel fonksiyon bozuklukları gibi sorunların giderilmesine yardımcı olduğunu belirtti. Uzman terapistler tarafından uygulanan rehabilitasyon yöntemleri arasında hasta eğitimi, kas güçlendirme egzersizleri, manuel tedaviler ve elektrik stimülasyonu yer alıyor.

Hasta için gereklilik durumlar arasında hapşırma veya egzersiz sırasında idrar kaçırma, acil idrar yapma durumları, mikst inkontinans, kronik pelvik ağrı, ağrılı adet dönemleri, endometriozis, cinsel fonksiyon bozuklukları ve pelvik organ sarkmaları yer alıyor.

Rehabilitasyonun sağladığı faydalar arasında pelvik taban kaslarının düzenlenmesi, dolaşımın artması, bel ve kalça fonksiyonlarının düzeltilmesi, idrar ve dışkı kontrolünün sağlanması ve cinsel bozuklukların giderilmesi bulunuyor. Özel, ürojinekolojik rehabilitasyonun yaşam kalitesini artırmak için etkili bir yöntem olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.