TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanı anlattı: Gebelikte kilo alımına dikkat!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuğba Sekmenli Tursun, hamilelikte yeterli kilo alımının bebeğin sağlıklı gelişimi ve anne adayının sorunsuz bir hamilelik geçirmesi için hayati önem taşıdığını vurguladı. Tursun, son 10 yılda gebelikte aşırı kilo alımı ve iri bebek doğumlarının artışına dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 02:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 02:30
Kaynak: İHA
Uzmanı anlattı: Gebelikte kilo alımına dikkat!

Hamilelik döneminde belli bir oranda kilo almanın normal olduğunu belirten Tursun, ilk 3 aydan sonra kilo alımının başladığını ifade etti. Hamilelikte zorunlu kilo alımının yaklaşık 8 kilogram olduğunu belirten Tursun, aşırı kilo alımının ciddi sağlık risklerine neden olabileceğini dile getirdi.

Op. Dr. Tuğba Sekmenli Tursun, fazla kilo alımının gebelik diyabeti, hipertansiyon ve iri bebek riskini artırdığını açıkladı. Ayrıca, kilo fazlası olan gebelerde doğumsal anomaliler, ölü doğum riski, artmış kardiyovasküler hastalık riski gibi sorunların da görülme sıklığının arttığını belirtti.

Hamilelik sürecinde beslenmenin yanı sıra düzenli egzersizin de önemine değinen Tursun, her gün yarım saatlik düzenli egzersizin kardiyovasküler hastalık riskini düzenlediğini ve gestasyonel diyabet riskini azalttığını söyledi. Düzenli egzersiz yapan gebelerde kilo kontrolünün sağlandığını ve daha yüksek vajinal doğum oranları görüldüğünü belirtti.

Op. Dr. Tuğba Sekmenli Tursun, ideal kiloda gebe kalmanın ve gebelikte aylık kilo kontrolü takiplerinin sağlıklı anne ve sağlıklı bebek kavuşmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.