TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanı anlattı: Dikkat eksikliği yetişkinlerde de görülebilir!

Klinik Psikolog Gonca Malkoç Arı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) çocuklarda olduğu kadar yetişkinlerde de görülebilen bir sorun olduğunu vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 05:00
Kaynak: İHA
Uzmanı anlattı: Dikkat eksikliği yetişkinlerde de görülebilir!

DEHB tanısının konması için belirtilerin en az 6 ay boyunca devam etmesi gerektiğini ve çocuğun bu davranışları sadece ev veya okul ortamında değil, her ortamda sergilemesi gerektiğini açıklayan Arı, bazı fiziksel rahatsızlıkların da bu semptomlara yol açabileceğini ve bu nedenle tanının dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Bu bozukluğun aşırı hareketlilik, dürtüsellik, dikkat ve konsantrasyon bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade eden Arı, ailelerin genellikle çocuklarının dikkatini toplayamama, unutkanlık, zamanı iyi kullanamama gibi şikayetlerle profesyonel yardım aradığını belirtti.

Yetişkinlerde dikkat eksikliği görülebilir

Yetişkinlerde de DEHB'nin görülebileceğini ve bu durumun iş yaşamı, stresle başa çıkma, öfke atakları gibi belirtilerle ortaya çıkabileceğini belirten Arı, bu rahatsızlığın ciddi akademik, psikolojik ve sosyal problemlere yol açabileceğini söyledi.

DEHB tedavisinin ilaçlı veya ilaçsız olarak farklı yöntemlerle gerçekleştirildiğini ifade eden Arı, uzman psikologlar tarafından bireyin durumunun değerlendirilerek uygun bir tedavi planı oluşturulduğunu belirtti. Bu tedavi planının dikkat testleri gibi yöntemlerle desteklendiğini ve bireyin ihtiyaçlarına göre şekillendirildiğini dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.