TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzman kardiyolog eksozom yöntemini herkesten önce annesinin tedavisinde kullandı

Kardiyoloji Uzmanı Murat Taraktaş, kalp yetmezliği ve Alzheimer gibi rahatsızlıklar için umut vadeden bir tedavi yöntemi olarak görülen eksozom yöntemini annesinin tedavisinde kullanarak olumlu sonuçlar aldı. Murat Taraktaş'ın annesi Sabriye Taraktaş, tedavi sonrasında unutkanlık sorunlarının azaldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 05:00
Kaynak: İHA
Uzman kardiyolog eksozom yöntemini herkesten önce annesinin tedavisinde kullandı

Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Murat Taraktaş, eksozom tedavisinin detaylarını paylaştı. Tedavinin 4 seans halinde uygulandığını belirten Taraktaş, son yıllarda eksozom tedavisinin öneminin arttığını ve dünya genelinde geleceğin uygulaması olarak kabul edildiğini söyledi. Seansların tamamlanmasının ardından 6 ila 8 ay içinde kalp yetmezliği üzerinde olumlu etkiler gözlendiğine dikkat çekti. Ayrıca, eksozomun Alzheimer ve unutkanlık gibi hastalıklar için de önemli bir tedavi yöntemi olduğunu vurguladı. Murat Taraktaş, bu tedavi yöntemini en değerli hastası olarak gördüğü annesi Sabriye Taraktaş'a da uyguladı. Tedavi sonrasında Sabriye Taraktaş'ın unutkanlıklarının azaldığını ve hayatının daha kolaylaştığını belirtti.

Kardiyoloji Uzmanı Murat Taraktaş, eksozom tedavisinin nasıl uygulandığına dair önemli bilgiler verdi. Tedavinin hastalara dört seans halinde uygulandığını belirterek, "Biz kalp krizlerinde hastaların kalp damarlarını açarak, kalp krizi sonrası hayatlarını uzatıyoruz. Ancak maalesef bazı hastalarda hayatta kalsak bile kalpte ciddi hasarlar kalabiliyor. Özellikle kalp yetmezliği gibi hastalıklar oldukça zorlu ve çaresiz olabiliyor. Bu hastalar bazen kalp pili gibi cihazlarla tedavi edilse de, bu süreç genellikle yaşam boyu devam eden sıkıntılı bir dönem oluyor. Sağlıklı ve uzun bir yaşam için bilim ne yapabiliriz sorusuna cevap aramaya başladı ve genetik araştırmalar ön plana çıktı. Yaklaşık 10 yıl önce kök hücre tedavisi bu konuda önemli bir adım atmıştı. Ancak asıl etkili olan sistem eksozom tedavisidir. Bu tedavide hastanın toplardamarından alınan kan içindeki az miktardaki eksozomları hücrelerin içindeki miktarlara çıkartılıyor. Genetik laboratuvarında özel teknikler kullanılarak eksozomlar çoğaltılıyor ve eksi 80 derecede saklanarak soğuk zincirle birlikte hastalara dört seans halinde geri veriliyor. Son yıllarda bu tedavi yöntemi oldukça ileri düzeyde gelişmiştir" şeklinde konuştu.

"Eksozom tedavisi, kalp yetmezliğini düzeltebilme potansiyeline sahip ve Alzheimer tedavisi için de önemli bir adım"

Taraktaş, "Yapılan çalışmalar, özellikle son seansın ardından 6 ila 8 ay içinde kalp yetmezliğini düzeltebileceğini gösteriyor. Ayrıca Alzheimer ve unutkanlık tedavisi, büyük önem taşıyor. Hem hastaları hem de yakınlarını olumsuz etkileyen bu hastalıklar, oldukça yıpratıcıdır. Alzheimer tedavisi, mevcut durumu geri getirmese de hastalığın ilerlemesini durdurmayı veya ailesinde bu hastalığa yatkınlığı olan kişilerde riski azaltmayı hedefler. Benim için en değerli hasta annemdir. Kendisi 2006'dan beri kalp hastası ve stentleri bulunmaktadır. Ailesinde Alzheimer veya unutkanlık hastalığı bulunması nedeniyle, bu değerli tedaviyi ilk olarak anneme uyguladık. Bu tedavinin faydalı olduğuna inanıyorum. Kendimde farklılıklar hissettim. Kronik bir hastalığım olmadığı için net bir yorum yapamam, ancak kendimi daha dinç hissediyorum ve hafızamda belirgin bir iyileşme olduğunu gözlemledim" dedi.

"Bu tedavi sonrasında kendimi çok daha iyi hissediyorum"

Murat Taraktaş'ın en değerli hastası olarak adlandırdığı ve eksozom tedavisini ilk uyguladığı 72 yaşındaki annesi Sabriye Taraktaş, şunları dile getirdi:

"Ben 18 yıldır kalp hastasıyım. Ailemde de unutkanlık problemi bulunuyor. Bu tedavinin ardından kendimi çok daha iyi hissediyorum. Artık daha rahat yürüyebiliyorum, önceden çok yorgun hissediyordum. Şimdi biraz daha rahatladım. Unutkanlık da azaldı. Bu durum, hayatımı daha kolay hale getirdi, daha olumlu bir bakış açısı kazandım. Ailemde kalp rahatsızlığı yaygın bir durum. Önceden dikkat ediyordum, şimdi ise daha dikkatli olmaya devam ediyorum ancak daha rahat hissediyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.