TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de korona paniği… Karantina ve maske geri mi geliyor?

Türk Toraks Derneği, Eris varyantı için uyardı: “Küresel ölçekte baskın hale gelebileceği belirtilmektedir. Kovid-19 korunma önlemlerinin uygulanması büyük önem taşıyor.”

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’de korona paniği… Karantina ve maske geri mi geliyor?

Türk Toraks Derneği (TTD) yeni bir duyuru yayımladı. Dünyada hızla yayılmaya devam eden yeni Koronavirüs alt varyantı Eris'in (E.G. 51) potansiyel riskleri konusunda uyarılarda bulunan dernek,

Eris'in hızlı yayılması konusunda dünyanın dört bir yanından gelen haberler üzerine açıklama yapan TTD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. B. Oya İtil, 51 ülkede tespit edilen Eris'le ilgili olarak Türkiye'de henüz bir bildirim bulunmadığını ancak bu aşamada standart Kovid-19 korunma önlemlerinin uygulanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. 

KÜRESEL ÖLÇEKTE BASKIN HALE GELEBİLİR!

Tüm dünyadan bildirilen EG.5 varyant oranlarında zaman geçtikçe ciddi bir artış olduğunu dile getiren TTD Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ebru Çakır Edis, şu bilgileri paylaştı: “Ülkemizde henüz bildirilmiş EG.5 varyantı yok. Standart Kovid-19 korunma önlemlerinin uygulanması önem taşıyor. EG.5 varyantın küresel yaygınlığı 19-25 Haziran 2023 haftasında yüzde 7,6 iken, 17-23 Temmuz 2023 haftasında yüzde 17,4 olarak raporlandı. Mevcut kanıtlara dayalı olarak, EG.5'in ortaya koyduğu halk sağlığı riski küresel düzeyde düşük olarak değerlendirilmektedir. EG.5, artan yaygınlık ve bağışıklıktan kaçış özellikleri göstermiş olsa da bugüne kadar hastalık şiddetinde herhangi bir değişiklik bildirilmemiştir. Aynı özellikler sebebiyle, artan görülme hızıyla birlikte bazı ülkelerde ve hatta küresel ölçekte baskın hale gelebileceği belirtilmektedir.”

DERNEK HAKKINDA

TTD, akciğer sağlığı alanında çaba gösteren bir gönüllü uzman kuruluş. Prof. Dr. Nurdan Köktürk Başkanlığında eğitim, araştırma, koruyucu hekimlik ve hasta hizmetini geliştirmek, üyelerinin mesleki saygınlığını ve özlük haklarını iyileştirmek, meslek örgütü olarak alanla ilgili sağlık politikalarını toplum yararına etkilemek amacıyla etkinlik yürüten TTD iki bine yakın hekim ve uzmanı bir araya getiriyor.

dernek_ilksesgazetesi (1)

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Bu haberde dikkatinizi çekebilir... Yeni Kovid-19 varyantı korkuttu: Maske geri mi dönüyor?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.