TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Titreme hastalığında ‘Akıllı Sesötesi Tedavisi’ Türkiye’de uygulandı

‘Akıllı Sesötesi Tedavisi (MRgFUS)’, titreme hastalıklarında kullanılan bir yeni teknoloji tedavi yöntemidir. Bu yöntem, Türkiye’de ilk kez 2018 yılından beri faaliyet gösteren Medipol Sağlık Grubu'na bağlı Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi'nde (PARMER) uygulanmaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 05:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 05:30
Kaynak: İHA
Titreme hastalığında ‘Akıllı Sesötesi Tedavisi’ Türkiye’de uygulandı

Medipol Sağlık Grubu'nun komşu ülkeler ve yakın coğrafyadaki ilk "Mükemmeliyet Merkezi"ni Parkinson ve Hareket Bozuklukları alanında kurmasıyla, PARMER 2018'de hizmete başladı. Bu merkez, hareket bozuklukları tedavisinde yeni teknolojilere ev sahipliği yaparken, aynı zamanda genç hekimlerin dünya devi uzmanlarla buluşup deneyim kazanabilecekleri bir platform olma amacını sürdürüyor.

İstanbul'daki yeni adresinde faaliyetlerine devam eden PARMER, son dönemde iş birliği gerçekleştirdiği yeni uzmanlardan biri olan Toronto Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Geçmiş Dönem Başkanı Prof. Dr. Andres Lozano'yu ağırladı. Prof. Lozano, PARMER ekibiyle birlikte esansiyel tremor (titreme hastalığı) ve titremenin baskın olduğu Parkinson hastalığı için yeni teknoloji tedavi yöntemi olan 'Akıllı Sesötesi Tedavisi (MRgFUS)' uygulamalarına başladı.

MRgFUS adı verilen Akıllı Sesötesi Tedavisi, titreme hastalığını tedavi etmek için yeni nesil bir yöntem olarak öne çıkıyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Lozano, "MRgFUS ile tremor hastalığında son derece olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Bu yöntem, cerrahi müdahale gerektirmeyen, kesici olmayan, güvenli ve ileri teknolojiye dayanan bir tedavi seçeneğidir. MRgFUS, kafa derisinin üzerinden hedef bölgeye ulaşmak için yüksek yoğunlukta 1.024 ayrı ultrason dalgası ile Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) yöntemini birleştirerek, titremeye neden olan beyindeki hedef bölgenin etkisiz hale getirilmesini sağlar" şeklinde bilgi verdi.

MRgFUS uygulamalarının sonrasında, Medipol Sağlık Grubu'nun himayesinde iki ayrı sempozyum düzenlendi: "Hareket Bozuklukları ve Fonksiyonel Nöroşirürjinin Günümüz ve Geleceği" ile "Hareket Bozukluklarında MRgFUS Tedavisinin Günümüz ve Geleceği". Prof. Lozano ve PARMER ekibi, nöroloji hekimleri ve öğrencilerini farklı zaman dilimlerinde ağırlayarak MRgFUS'un titreme tedavisindeki rolünü, Hareket Bozuklukları alanındaki yerini ve MRgFUS'un çalışma prensiplerini detaylı bir şekilde açıkladılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.