TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknolojik cihazları kullananlar için uyarı! Teknolojik cihazlar bu hastalığa yol açıyor!

Teknolojik cihazlar, günümüzde çok fazla kullanılmaktadır. Bu cihazlar genç, yaşlı ve büyük küçük demeden herkesin en sık kullandığı ve vakit geçirdiği cihazlar olarak karşımıza çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 13:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Teknolojik cihazları kullananlar için uyarı! Teknolojik cihazlar bu hastalığa yol açıyor!

Teknolojik cihazlar hem eğlence hem bilgi hem de sosyalleşme amacı ile birçok alanda kullanılıyor ve karşımıza çıkıyor. En çok kullanılan teknolojik cihazlar arasında telefon, tablet ve bilgisayarlar bulunuyor. Ancak uzmanların yaptıkları açıklamalara göre teknolojik cihazları kullanan kişilerde bu hastalık meydana gelmektedir. Peki, teknolojik cihazların yer açtığı bu hastalık nedir? Bu hastalığın ne gibi belirtileri bulunuyor? İşte tüm detaylar haberimizde..

teknolojik cihazlar

Teknolojik cihazların yer açtığı bu hastalık nedir?

Teknolojik cihazlar yani tablet, telefon ya da bilgisayarlar son zamanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bu cihazların eğitim, eğlence ya da sosyalleşme gibi birçok kullanım amacı da bulunmaktadır. Teknolojik cihazlarda geçirilen bu uzun sürenin ardından kişilerde bazı rahatsızlıklar oluşmaktadır. Bu belirtiler ise bir hastalığın habercisi olmaktadır. Teknolojik cihazların yol açtığı bu hastalığa ise Text Neck yani cep boyun sendromu denmektedir. Bu hastalık, teknolojik cihazların uzun süreli kullanımından sonra kas ve iskelet sisteminde rahatsızlıkların oluşmasıyla meydana gelir. Text neck, uzun süreli bilgisayar karşısında oturan ya da uzun süre telefon başında vakit geçiren kişilerde oluşur. Kas ve iskelet sistemi uzun süreli hareketsizlikten sonra kendi kendine bozulmalar yaşayabilir. Bu bozulmalar sonrasında da text neck isimli bir hastalığın oluşmasını sağlar. Yapılan birçok çalışmaya göre text neck hastalığı sadece ülke çapında değil aynı zamanda diğer ülkelerde de yaşanan bir sorun haline gelmiştir. Text neck daha çok global olarak yaşanan bir hastalıktır.

teknolojik cihazlar

Bu hastalığın ne gibi belirtileri oluyor?

Teknolojik cihazların uzun süreli kullanımında text neck isimli bir hastalık karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalık ilk defa, Dr. Dean L. Fishman tarafından tanımlanmıştır. Dr. Dean L. Fishman’ın yaptığı tanıma göre bu hastalıkta, baş, boyun, omu ağrısı ve üst kol kemiklerinde bir ağrının olduğunu belirtmiştir. Yapılan çalışmalara göre text neck hastalığının başka belirtileri de bulunur. Bu belirtiler; boyun ağrısı, sırt ağrısı, omuz ağrısı, baş ağrısı, elde karıncalanma ve uyuşma olarak sıralanır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.