TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigarayı bırakmak ve kekemeliği yok etmek için yeni yöntemler: Hipnozla Sorunlara Son

Tokat Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem, hipnozla sigaranın bırakılabileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 06:00
Kaynak: İHA
Sigarayı bırakmak ve kekemeliği yok etmek için yeni yöntemler: Hipnozla Sorunlara Son

Tokat Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem, hipnozun geniş kullanım alanları ve etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Hipnozun, korkulacak bir tedavi yöntemi olmadığını vurgulayan Erdem, hipnozun çeşitli konularda etkili olduğunu belirtti.

Erdem, hipnozun sadece sigara bırakma, duygusal yemek yeme, kekemelik, cinsel terapi gibi alanlarda kullanılabildiğini ifade etti. Ayrıca, diş hekimleri tarafından da diş çekimi gibi işlemlerde korku yaşayan hastalara ve ağrıyla ilgili sorun yaşayanlara hipnozun uygulandığını dile getirdi.

Özellikle psikiyatristler ve klinik doktorların belirli sorunların tedavisinde hipnozu kullandığını söyleyen Erdem, hipnozun bilincin tamamen açıldığı bir durum olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını vurguladı. Hipnozun, filmlerdeki gibi istenmeyen davranışları gerçekleştirmeye zorlama gibi bir gücü olmadığını belirten Erdem, hipnozun bir tür bilinçli hal olduğunu açıkladı.

Hipnozla dikkat dağınıklığı problemi yaşayanların da başvurabileceğini belirten Erdem, bir öğrencinin hipnozla dikkat dağınıklığının azaldığını ve daha rahat bir şekilde hayatına devam edebildiğini aktardı.

Bu açıklamalarla, hipnozun tedavi edici etkileri ve geniş kullanım alanları hakkında daha fazla bilgi edinilmiş oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.