Sanal anjiyo ile kalp krizi riski önlenebilir

Sanal anjiyo sayesinde kalp damarlarının görüntülerinin kısa zamanda alınabildiğini ve sonuçların hızla değerlendirildiğini aktaran Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, “Damar tıkanıklıklarını ve plak oluşumunu yüksek çözünürlükte ve ayrıntılı şekilde tespit eden sanal anjiyo, günümüzde kalp krizi riskini değerlendirmede önemli bir araçtır. Sanal anjiyoda hastadaki olması muhtemel kalp krizi riski, erken aşamada anlaşılabilir” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 10:14
Kaynak: İHA
Sanal anjiyo ile kalp krizi riski önlenebilir

Hızlı ve güvenilir yollardan bilgisayarlı tomografi (BT) anjiyografi ile kalp sağlığını korumanın ve oluşabilecek riskleri en erken aşamada belirlemenin mümkün olduğunu ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, modern tıbbın sunduğu ileri teknoloji görüntüleme yöntemine dair bilgileri paylaştı.

Çok daha konforlu ve hızlı

Göğüs ağrısı bulunan hastalar için en son teknolojiyle yapılan BT anjiyografi yönteminin, kalp damarlarının durumunu yüksek çözünürlükte ve ayrıntılı olarak inceleme imkanı sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, BT teknolojisi ile yapılan bu işlemin klasik anjiyografiye göre çok daha konforlu ve hızlı olduğunu aktardı.

“Bypass veya stent takılmış hastaların durumunu izlemek için de uygundur”

Koroner BT Anjiyografinin (Koroner Bilgisayarlı Tomografi Anjiyografi), kalp damarlarının durumunu değerlendirmek için kullanılan non-invaziv bir görüntüleme yöntemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, “Koroner BT Anjiyo, kalp damarlarının görsel değerlendirilmesini sağlamaktadır. Yöntem girişimsel olmadığı için şüpheli durumlarda kolayca uygulanabilen ve gerçekten koroner anjiyo ihtiyacı olup olmadığını gösteren bir yöntemdir. Hastalarımızın kalp damarlarının net bir şekilde değerlendirilmesine imkan sağlamaktadır. Bu sayede hasta için güvenli bir prosedürdür. Kalp damarlarını yüksek çözünürlükte görüntülemek için X-ışınları ve kontrast madde kullanılır. Görüntüler kısa sürede alınır ve sonuçlar hızla değerlendirilir. Damar tıkanıklıklarını ve plak oluşumunu tespit ederek, kalp krizi riskini değerlendirmede önemli bir araçtır. Belirtilerin KAH (koroner arter hastalığı) ile ilişkili olup olmadığını tanısını doğrulamak için kullanılır. Daha önce bypass veya stent takılmış hastaların durumunu izlemek için de uygundur" dedi.

Koroner BT Anjiyografinin avantajları hakkında

Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, “İşlem sırasında hasta genellikle ağrı hissetmez ve işlem hızlıdır. Klasik anjiyografiye göre daha az invazivdir. Kalp damarlarındaki sorunları erken dönemde tespit ederek, tedaviye erken başlama olanağı sağlar. Bu yöntem, özellikle koroner arter hastalığı riski taşıyan veya şüpheli durumlarda olan hastalar için ideal bir tanı aracıdır. Medical Park Ordu Hastanemizde sunmaya başladığımız Koroner BT anjiyografi hizmetimizin hastalarımıza büyük bir değer katacağına eminim.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.