TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polen alerjisine dikkat: Bu yöntemler ile korunabilirsiniz...

Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Gözeten, bağışıklığı zayıflatan polenlere karşı uyarılarda bulundu. Polenlerin neden olduğu alerjik reaksiyonlara karşı, gözlerin güneş gözlüğü ve şapka ile, solunum yollarının maske ile, cildin ise uzun kıyafetlerle korunabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 02:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 02:30
Kaynak: İHA
Polen alerjisine dikkat: Bu yöntemler ile korunabilirsiniz...

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte polenlerin artması, vücutta alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır. Bu alerjik tepkiler, bağışıklık sisteminin aşırı yanıtı sonucu ortaya çıkar ve insanların yaşamını olumsuz etkileyebilir. Ancak alerjenlerden korunmak mümkündür. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi'nden Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Gözeten, gözde konjektivit, burunda rinit, solunum yollarında astım ve ciltte ürtiker dermatit gibi alerjik reaksiyonları anlattı. Polenlere karşı duyarlılık gösteren kişilerin alması gereken önlemleri sıralayan Uzm. Dr. Gözeten, "Gözle ilgili şikayetleri olanlar, yoğun polen dönemlerinde güneş gözlüğü veya şapka takabilirler. Burun ve solunum yolları sorunu yaşayanlar ise maske kullanabilirler. Polenler genellikle sabah saatlerinde, kuru ve rüzgarlı havalarda yoğunlaşır; bu nedenle bu saatlerde dışarı çıkmamak ve çim biçilen yerlerden uzak durmak önemlidir" şeklinde konuştu.

Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Gözeten, bağışıklığı zayıflatan polenlere karşı dengeli beslenmeyi öneriyor. Dr. Gözeten, "Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için dengeli beslenmek ve yeterli miktarda sıvı almak önemlidir. Alerjik reaksiyonları olan kişiler, özellikle polen miktarının yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalıdır, ayrıca evlerin havalandırması bu saatlere dikkat edilerek yapılmalıdır. Ciltle ilgili şikayetleri olanlar ise uzun kollu kıyafetlerle korunmaya çalışabilirler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.