TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nöroloji uzmanları bu besinlerin tüketilmesini öneriyor: Bu besinler beyin hücre yeniliyor

Nöroloji uzmanları içermiş oldukları besin değerleri sayesinde faydaları saymakla bitmeyen bazı besinlerin her öğünde bulunması gerektiğini söylüyor. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 14:40
Kaynak: HABER MERKEZİ
Nöroloji uzmanları bu besinlerin tüketilmesini öneriyor: Bu besinler beyin hücre yeniliyor

Araştırmalara göre antioksidan yönünden zengin olan besinlerin hücre yenilenmesine katkısı var. Özellikle beyin hücrelerinin yenilenmesine antioksidanın görevi oldukça önemlidir.  

beyin

Beyin hücrelerini yenileyen besin içeriği nedir?

Beyin hücrelerini yenileyen besinlerin içerisinde genellikle Omega 3 bulunur. Omega 3 bulunan besinler sık olarak tüketildiğinde beyin hücreleri hızlı olarak yenilenir.

Unutkanlık durumları, sürekli halsizlik ve kafa karışıklığı gibi görünmekte olan problemler günlük hayatımızda bizlere zorluk çıkarır. Beynim işlevsel açıdan sağlıklı olarak çalışması açısından sık olarak tüketilmelidir.

Beyin hücre yenilenmesi gerçekleştiren besinler

Nörolojik olarak hangi besinler tüketilir

Bir porsiyon kullanımda bile etkisini hemen gösteren besinler;

Kuruyemiş: Omega 3 vitamini yağ asitlerinde zengin bir şekilde bulunur. Bu sebeple kuruyemişlerin sık sık tüketilmesi beyin fonksiyonlarının sağlıklı sürdürülmesi açısından önemlidir. Özellikle kuruyemişler içerisinden badem, ceviz ve de fındık tüketim durumu antioksidan ve E vitamini yönünden beyin hücre yenilenmesini arttırıyor.

Baharatlar: Kekik, biberiye ve zerdeçal gibi baharatlar da beyin hücrelerine iyi gelen antioksidanlar bulunuyor.

Meyve ve Sebzeler: Antioksidan yönünden zengin bulunan meyve ve sebzeler hafıza geliştirme durumlarına katkıda bulunuyor. Antioksidanlar beyin içerisinde serbest durumda olan radikalleri koruyuculuk sağlıyor. Böğürtlen, yaban mersini, çilek ve turunçgiller antioksidan yönünden zengin olan besinler arasında yer alıyor. maddeleri

Yeşil bitkiler: pazı, roka, ıspanak ve lahana gibi olan yeşil bitkiler B vitamini ve folik asit yönünden zengindir. Bu besinler hafızayı güçlendirip beyin fonksiyonlarını desteklemektedir.

Hurma püresi: Hurma mineral, vitamin ve antioksidan yönünden oldukça zengindir. C vitamini, A vitamini, demir, potasyum ve magnezyum içermektedir. Hurma küresinin içermiş olduğu bu besinler bağışıklığı destekleyerek vücutta bulunan radikaller ile savaşır. Aynı zamanda beyin hücrelerinin yenilenme durumunu da arttırır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.