TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miyalji nedir? Kas romatizmasının belirtileri nelerdir?

Halk arasında kas romatizması olarak bilinen miyalji nedir? Hangi belirtiler miyaljinin habercisidir? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 23:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Miyalji nedir? Kas romatizmasının belirtileri nelerdir?

Gündelik hayata ciddi derecede tesir eden kas ağrıları, kişilerin hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Kas ağrıları neden olduğuna bağlı olarak birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçebileceği gibi, kronik hale gelmesi durumunda devamlılık da gösterebiliyor. Bu durum miyalji, yani kas romatizması şüphesinin de ortaya çıkmasına neden oluyor. Miyalji nedir be bu rahatsızlığın belirtileri nelerdir sorularını sizin için yanıtladık. Konuya dair bilgilere haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Miyalji (Kas romatizması) nedir?

Kas gruplarının normalin üzerinde bir yoğunlukta kullanılması, kaslarda gerilme oluşması, çeşitli travmalar ve enfeksiyonlar nedeniyle bağlarda ve tendonlarda oluşan bir çeşit romatizma olarak tanımlanır. Kişiden kişiye ağrının oluşacağı bölge değişiklik gösterir. Kimi insanlar vücudun sadece belli bölgelerinde kas ağrısı problemi yaşarken, kimileri de tüm vücutta söz konusu ağrıyı hisseder. Hangi seviyede yaşandığına bağlı olarak hissedilen ağrı miktarı hafif ağrı ya da derin ağrı olarak adlandırılabilir. Miyalji her yaşta karşılaşılabilecek bir rahatsızlıktır. Ancak bazı meslek gruplarında çalışan insanlarda bu hastalık daha sık görülebilir. Özellikle masa başı işlerde çalışan, yoğun spor yapan ve işi gereği devamlı olarak ağır yük kaldıran kişilerde kas romatizması görülme olasılığı diğerlerine göre çok daha fazladır.

Kas romatizmasının belirtileri

Miyalji yani kas romatizmasına sahip olan kişilerde görülen belli başlı semptomlar bulunur. Ortaya çıktığı bölgede önemli seviyede ağrı oluşturan ve hareketleri kısıtlayan miyaljinin tipik belirtileri şu şekildedir:

Eklemlerde ağrı

Kas ağrıları, kas krampları ve kas spazmları

Uzun süreli hafif ya da kuvvetli ağrı

Ağrının bulunduğu bölgede ekstra hassasiyet

Devamlı yaşanan yorgunluk hissi

Ateş ve titreme (Enfeksiyon söz konusu ise)

Miyalji (Kas romatizması) teşhisi nasıl yapılır?

Miyaljinin teşhisi için alanında uzman bir doktor eşliğinde kontroller yapılır. Kişide kas romatizması olup olmadığının anlaşılabilmesi için hekim tarafından hastaya birtakım sorular yöneltilir. Sağlık geçmişi ve daha önce yaşanan hastalıklara yönelik sorulan bu sorular sonrasında, ağrının bulunduğu bölge incelenir. Hastanın yürüyüşü ve duruşu gözlemlenir. Fiziki muayenenin tamamlanmasının ardından kan testi yapılır. Böylelikle vücuttaki iltihap miktarı ölçülür. Kas ağrılarının seviyesini ölçmek  ve nedenini anlamak için MR gibi görüntüleme uygulamalarından da faydalanılabilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Alzheimer’dan korunmanın yolları: Uzmanından altın değerinde 5 öneri

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.