TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da Yaşlılar Haftası kapsamında 101 yaşındaki kadına ziyaret

Manisa Şehir Hastanesi Evde Sağlık Birimi doktorları, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası kapsamında 101 yaşına giren Şefika Kanıtemiz'i ziyaret ederek kendisini kutladılar.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 04:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 04:00
Kaynak: İHA
Manisa'da Yaşlılar Haftası kapsamında 101 yaşındaki kadına ziyaret

Manisa Şehir Hastanesi Evde Sağlık Birimi Aile Hekimliği Uzmanı Gözde Uğur ve evde sağlık ekibi hekimleri, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası vesilesiyle 101 yaşına adım atan Şefika Kanıtemiz'i ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Kanıtemiz'e çiçekler ve çeşitli hediyeler getiren ekip, aynı zamanda Kanıtemiz'in sağlık kontrollerini de gerçekleştirdi. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kanıtemiz, 101. yaşını kutlamanın sevincini yaşadığını belirtti. Babaannesiyle birlikte olmaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren torunu Ayşen Sabancı, "Yaşlılar Haftası vesilesiyle yaptığınız bu ziyaretle hem babaannemi hem de beni çok mutlu ettiniz. Önceden annem ve babam babaanneme bakıyordu. Ancak onların vefatından sonra babaannemi yanıma aldım ve 7 yıldır benimle birlikte yaşıyor. Babaannem bazı günlük aktivitelerde yardıma ihtiyaç duyuyor ancak sağlığı yerinde ve son derece neşeli bir şekilde yaşıyor. Onunla birlikte vakit geçirmek benim için büyük bir mutluluk. Babaannemi yanıma aldıktan sonra Manisa Şehir Hastanesi Evde Sağlık ekibine başvurdum ve onlar da ihtiyacımız olduğunda bize destek olmaktan çekinmediler. Hemşirelerimiz ve doktorlarımız her zaman yanımızda oldu ve bu konuda çok memnunuz" şeklinde konuştu.

Manisa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ezgi Tanımlı, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası'nın önemine vurgu yaparak, yaşlı bireylerin sağlık ve sosyoekonomik ihtiyaçlarının karşılanması, hak ettikleri saygının gösterilmesi ve farkındalık oluşturulması gerekliliğini belirtti. Türkiye'nin yaşlı nüfusunun giderek arttığı bir dönemde, yaşlıların yaşam deneyimlerine ve bilgilerine olan değerin altını çizen Tanımlı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine atıfta bulunarak yaşlı nüfusun oranının önümüzdeki yıllarda artmasının beklendiğine dikkat çekti. Yaşlılara Saygı Haftası'nın amacının, yaşlıların sağlık sorunlarına odaklanmanın yanı sıra, genç nesillerin yaşlılara göstermesi gereken saygı ve sevgiye vurgu yapmak olduğunu belirtti. Toplumun kültürel birikimlerinde önemli bir yere sahip olan yaşlıların tecrübelerinin, toplumun geleceği için kıymetli olduğunu vurguladı. Tanımlı, 101 yaşındaki Şefika Teyze'yi ziyaret ederek Yaşlılar Haftası'nı kutladıklarını ve bu özel günün anlam ve önemine dikkat çektiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.