TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liposuction: Kilo verme yöntemi değil, vücuda estetik şekil verme

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, 'yağ emme' veya 'yağ alma operasyonu' olarak bilinen 'liposuction' hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, liposuction ameliyatının aslında bir kilo verme yöntemi olarak değil, estetik olarak vücuda şekil verme amacını taşıdığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 06:30
Kaynak: İHA
Liposuction: Kilo verme yöntemi değil, vücuda estetik şekil verme

Sosyal medyanın etkisiyle talebin arttığını ancak bu işlem için karar verirken uzman bir hekimin görüşünün alınması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Hastanın vücudunun herhangi bir yerindeki aşırı yağ depolaması veya buna benzer problemi varsa, bununla ilişkili liposuction ameliyatlarını kullanmaktayız. Tek başına liposuction yapılabileceği gibi başka ameliyatlar ile kombine şeklinde de uygulanabilir" dedi.

Ameliyat sonrası hasta bir gün hastanede kalır ve bir hafta içinde sosyalleşmeye başlar. Ancak 1 ila 1,5 ay boyunca korseler giymesi gerekebileceğini belirten Yıldırım, "Yapılan bu işlemin doğrudan zayıflama ya da kilo verme aracı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekiyoruz. Hem sağlığınız hem de fazla kilolardan kurtulmak için sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmanız çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.