TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş'ta topladığı şifalı bitkileri hem satıyor hem de faydalarını anlatıyor

Emekli bir vatandaş, Kahramanmaraş'ta insanların sağlıklı ve doğal bir yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla Ahır Dağı'nda bin 800 rakımlı bir bölgede yetişen şifalı bitkileri topluyor. Bu bitkileri hem satıyor hem de onların sağladığı faydaları insanlara anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 01:30
Kaynak: İHA
Kahramanmaraş'ta topladığı şifalı bitkileri hem satıyor hem de faydalarını anlatıyor

Mustafa Uludağ, Kahramanmaraş'ın Ahır Dağı'nda yaşayan bir emekli. Emeklilik hayatını dağlarda geçiriyor ve çeşitli şifalı bitkileri topluyor. Topladığı bitkilerle insanlara şifa dağıtıyor. Ticaretten ziyade insanların sağlıklı yaşamasını önemseyen Uludağ, müşterilere sinir otundan gelinparmağına, yılan derisinden ayı pençesine ve lavantaya kadar birçok bitkinin faydalarını anlatıyor ve bu ürünleri satıyor.

Uludağ, vatandaşlara 120 farklı şifalı bitki sunarak, “Bu standın en önemli amacı şifasını arayan insanlara hizmet etmektir. Hastalık durumunda öncelik tıbbi müdahalelerdir, ancak sonrasında alternatif tıp yollarını arayanlara da yardımcı olmaktayız. Deprem sonrasında dükkanımız yıkıldı, ancak traktörle ürünlerimizi getirdik. Bugün lavantaları getirdik ve çeşitli otlarımız var. Örneğin, sinir otu, gelinparmağı ve ıspanak gibi pişirilip yenilebilen bitkiler bulunuyor. Tüm ürünleri kendim Ahır Dağı'nda yetiştiriyorum. Yılan derisi gibi deri hastalıklarına iyi gelenler de var. Genellikle ağır hastalar bana başvuruyor, ancak ben bir hekim değilim. Hizmetimiz tamamen insana yöneliktir ve 120 çeşit şifalı bitki bulunmaktadır,” şeklinde konuştu. Rabia Yerli ise annesine şifalı bitkiler aldığını belirterek, “Günümüzde her şeyde ilaçlama ve yapay ürün kullanımı yaygın. Getirdiği ürünler çok faydalı, genellikle ben ve annem kullanıyoruz. Bugün lavanta almayı düşünüyoruz,” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.