TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir haber: 2023 yılında 185 bin kişiye kanser taraması yapıldı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birim Sorumlusu Dr. Ümit Altıntığ, 2023 yılında İzmir'de 185 bin kişiye kanser taraması yapıldığını ve bu taramalarda 220 hastanın tanı aldığını belirtti. Bu hastalardan yüzde 90'ının erken evrede olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 18:32
Kaynak: AA
İzmir haber: 2023 yılında 185 bin kişiye kanser taraması yapıldı

Altıntığ, yaptığı açıklamada kanserin Türkiye ve dünya genelinde en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olarak kabul edildiğini ifade etti. Her geçen yıl kansere yakalanan hasta sayısının arttığını belirten Altıntığ, "Türkiye ve ilimizde en sık görülen ilk üç kanser türü, erkeklerde akciğer, prostat, kolorektal; kadınlarda ise meme, tiroid ve kolorektal kanserlerdir." açıklamasını yaptı.

Altıntığ, Sağlık Bakanlığı tarafından meme kanseri, serviks (rahim ağzı) kanseri ve kolon kanseri için ücretsiz tarama programlarının yapıldığını hatırlattı. İzmir'de 2014 yılından bu yana yaklaşık 1,5 milyon kişiye tarama testi uygulandığını belirten Altıntığ, 2023 yılında ise 185 bin kişiye kanser taraması yapıldığını ve bu taramalar sonucunda 220 hastanın tanı aldığını ifade etti. Bu hastaların yüzde 90'ının erken evre kanser olduğunu aktardı.

Altıntığ, kanser hastalıklarının teşhisinde erken tanının önemine vurgu yaparak, aile hekimleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Mobil Kanser Tarama Araçları gibi yerlerde ücretsiz kanser tarama testlerinin yapıldığını ekledi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.