TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden yenilikçi alerji tedavisi: Sinir ameliyatı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Erdem Eren, yıl boyunca devam eden ve ilaçlarla kontrol altına alınamayan alerjilerin ameliyatla tedavi edilebileceğini belirtti. Özellikle polen alerjisi gibi mevsimsel alerjilerin yanı sıra, bazı hastaların tüm yıl boyunca yaşadığı semptomlar için cerrahi bir çözüm sundu

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 04:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 04:30
Kaynak: İHA
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden yenilikçi alerji tedavisi: Sinir ameliyatı

Prof. Dr. Eren, alerjileri alerjik rinit ve non-alerjik rinit (vazomotor rinit) olmak üzere iki gruba ayırıyor. Alerjik rinit, genellikle çiçekler ve böcekler gibi havada bulunan alerjenlere karşı gelişen alerjik reaksiyonlardır. Bu durum yılın belirli dönemlerinde veya tüm yıl boyunca devam edebilir. Alerjik riniti olan hastalar genellikle ilaçlarla ve burun spreyleriyle semptomlarını kontrol altında tutabilirler. Ancak, tüm yıl boyunca yaşanan semptomlar, ilaçlarla etkili bir şekilde kontrol edilemeyebilir.

Bu noktada, vazomotor rinit olarak adlandırılan ve tüm yıl boyunca süren semptomları olan hastalar için cerrahi bir seçenek sunuluyor. Prof. Dr. Eren, bu hastalarda sinire müdahale ederek semptomların azaltılabileceğini ve hatta ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor. Bu sinirin ameliyatla yakılması, endoskopik yöntemlerle, yüzeyel ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca, burun etlerinin de büyümesi nedeniyle oluşan tıkanıklıklar da aynı ameliyat sırasında düzeltilebilir.

Prof. Dr. Eren, ameliyatın hastalar için minimal düzeyde bir müdahale olduğunu vurguluyor. Ameliyat sonrası dönemde bir haftalık dinlenme sürecinin önerildiğini ifade ediyor. Ancak, her alerjisi olan hastanın ameliyat için uygun olmadığını belirtiyor. Hastanın şikayetlerinin tüm yıl boyunca devam etmesi ve ilaçlarla kontrol edilememesi gerektiğini vurguluyor. Ameliyat önerisinin, hastanın durumunu değerlendirdikten sonra, semptomların tekrarlanması ve ilaç kullanımının yetersiz kalması durumunda yapıldığını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.