TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her iki diyabetli hastadan birinde nöropatik ağrı görülüyor!

Prof. Dr. Ahmet Höke, “Nöropatik Ağrıda Genetik ve Yeni İlaç Adayları” ve “Toksik Nöropatiler” konularında dikkat çekici bir konuşma gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 15:32
Kaynak: BÜLTEN
Her iki diyabetli hastadan birinde nöropatik ağrı görülüyor!

Konuşmasında, nöropatik ağrının diyabetli hastalarda sıklıkla görüldüğüne dikkat çeken Höke, diyabetli hastalarda nöropatik ağrıya sahip olma olasılığının arttığını belirtti. Yapılan bir araştırmaya göre, nöropatik ağrı ile karşı karşıya kalan 100 hastadan yaklaşık 50’sinin diyabetli olduğunu açıklayan Höke, diyabetin nöropatik ağrı riskini 2 ya da 3 kat arttırdığı uyarısında bulundu.

Nöropatik ağrıların azalmasında yürüyüş ve hafif sporun önemine vurgu yapan Höke, hastalara düzenli egzersiz önerisinde bulundu. Günlük yarım saatlik yürüyüş veya hafif sporun, nöropatik ağrıyı azaltmada etkili olabileceğini ifade eden Höke, haftada en az 3 ya da 4 gün yapılan 1 saatlik yürüyüş ve hafif sporun da iyi bir seçenek olduğunu belirtti.

Ayrıca, nöropatik ağrıların birçok farklı sebebi olabileceğini kaydeden Höke, özellikle B12 vitamini eksikliği gibi bazı vitamin eksikliklerinin, kanser tedavisi sonrası veya endüstriyel toksinlerin etkisiyle nöropatik ağrılara yol açabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Höke'nin bu önemli sunumu, tıp camiasında büyük yankı uyandırdı ve katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.