TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hafta içi eczaneler kaçta kapanıyor? Cumartesi günleri eczaneler açık olur mu?

Hafta içi eczaneler kaçta kapanıyor? Eczanelerin çalışma saatleri. Cumartesi günleri eczaneler açık olur mu? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 15:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hafta içi eczaneler kaçta kapanıyor? Cumartesi günleri eczaneler açık olur mu?

Vatandaşların tüm medikal ilaç ihtiyaçlarını satın aldığı yerler olan eczaneler, ilaç dışında çeşitli ürünlerin de satışa sunulduğu yerler olarak karşımıza çıkar. Sağlık temelli olan bu ürünler ve reçete edilen ilaçlar ile birçok vitaminin satın alınabildiği eczaneler ile ilgili en fazla merak edilen konulardan biri de eczaneler kaçta kapanıyor sorusudur. Pek çok insan gün içerisinde eczanelerin hangi saat aralığında ve hangi günler açık olduğu yönünde araştırmalar yapar. Eczanelerin çalışma günleri ve çalışma saatleri hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Hafta içi eczaneler kaçta kapanıyor?

Eczanelerin pazar günleri hariç çalışma saatleri aynıdır. Pazar günü dışında her eczane sabah saat 09.00’da açılır, 19.00’da da kapanır.

Cumartesi günleri eczaneler açık olur mu?

Eczaneler haftanın 6 günü açıktır. Hafta içi her gün ve hafta sonu da cumartesi günleri olmak üzere insanlara hizmet veren eczaneler, yalnızca pazar günleri kapalıdır. Pazar günleri, belirli noktalarda nöbetçi eczaneler vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için açıktır.

Cumartesi eczaneler kaçta kapanıyor?

Cumartesi günleri her şehir ve bölgedeki eczaneler açıktır. Eczanelerin hizmet verdiği son saat ise 19.00’dur. Akşam saat 19.00 itibari ile bütün eczaneler kapalıdır.

İzmir eczaneler saat kaçta kapanıyor?

Bir eczanenin çalışma saati bulunduğu il ve ilçeden bağımsız olarak belirlenmiştir. Bu nedenle Türkiye’deki her eczane aynı saat aralığı içerisinde vatandaşlara hizmet verir. İzmir’de yer alan tüm eczanelerin de pazar günleri dışında kalan günlerde açılış saati 09.00, kapanış saati ise 19.00’dur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.