TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürcü hasta İzmir'de robotik cerrahi ile iyileşti

Batum şehrinde yaşayan 44 yaşındaki Davit Georiga, reflü şikayetiyle başvurduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. Memnuniyetle ülkesine dönen Georiga, "Ameliyatım çok iyi geçti ve şu anda çok iyiyim. Hiçbir şikayetim kalmadı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 02:00
Kaynak: İHA
Gürcü hasta İzmir'de robotik cerrahi ile iyileşti

2 çocuk babası ve aynı zamanda diş hekimi olan Davit Georiga, mide yanması şikayetiyle ülkesinde birçok farklı sağlık kuruluşuna başvurdu ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine araştırmalar yaparak İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'ne yönlendirildi. Yapılan tetkikler sonucunda mide fıtığı ve reflüsü teşhisi konulan Georiga, genel cerrahi bölümünden Prof. Dr. Özgür Fırat ve Doç. Dr. Tayfun Yoldaş liderliğindeki cerrahi ekibin Da Vinci Robotik Cerrahi teknolojisiyle ameliyat edildi.

"İki gün içinde eski sağlığıma kavuştum"

Başarılı bir ameliyat geçiren Davit Georiga, ülkesine dönmeden önce son kez İEÜ Medical Point Hastanesi'ne kontrol için geldi. Ameliyatının başarılı geçtiğini dile getiren Georiga, "Midemde sürekli bir yanma hissi vardı ve bu durum ses tellerimi de etkiliyordu. Bunun üzerine İEÜ Medical Point Hastanesi'ne gidip Özgür hocamdan tedavi aldım. Ameliyatım başarılı geçti ve şu anda çok iyiyim. Hiçbir şikayetim kalmadı" dedi. Georiga, ameliyatının Da Vinci robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilmiş olmasının kendisi için büyük bir şans olduğunu ve hayatının sadece 2 gün içinde normale döndüğünü belirtti.

"Hastanın Durumu Çok İyi"

Gürcü hastanın iki hastalığını tek bir ameliyatla tedavi ettiklerini belirten Prof. Dr. Özgür Fırat, “Hastamız uzun yıllardır reflüden muzdarip olmuş ve hastalığı ses kısıklığına kadar ilerlemiş. Bu, reflünün ileri dönem etkilerinden biri. Yani mide asidinin boğaza kadar tahribat oluşturduğunu gösteriyor. Reflü kaynağının mide zeminindeki fıtık olduğunu tespit ettik. İki sorunu aynı ameliyatta çözmek teknik olarak mümkündü. Robotik cerrahiyle ilgili uzun yıllardır deneyimim var, bu ameliyatı da robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirdik. Hastamızı bir gece misafir ettikten sonra ertesi gün taburcu ettik. Kendisi ülkesine dönmeden önce son bir kontrol daha yaptık. Durumu çok iyi” dedi.

İEÜ Medical Point Hastanesi olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini vurgulayan Fırat, “Geleneksel ameliyatları kapalı ameliyatlar izledi. Şimdi de yapay zekanın desteklediği robotik cerrahi sistemi hastanemizde kuruldu. Bu ameliyatta da robotik cerrahi teknolojisinden faydalandık. Ben cerrah konsolunda ameliyat yaparken, cerrahi ekibimiz de her ihtimale karşı hastanın yanında hazır bulundu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.